SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Nemoc je následek

 


Nemoc je následek, jemuž předchází příčina. Vždycky existuje, bez příčiny nemůže být nemoc.

 


 



Na obrázku jsou znázorněny nejčastější okruhy možných příčin a k šipkám si může každý doplnit faktory, které na nemoc působí.

Z fyziky víme, že každá akce má svou reakci. Příznak nemoci (reakce) se projeví až tehdy, kdy působila nějaká příčina (akce). Dokud síla působí (akce), bude se nemoc projevovat. Kterýkoliv zásah nemá šanci nemoc vyléčit, pokud neřeší její pravou příčinu. Zásah pak spočívá jen v potlačování, zmírňování příznaku – následku.

Lékařský postup
Klasický každodenní lékařský postup v běžné ordinaci, jak jej znáte, je vysokým procentem zaměřen jen na udržování, předpis léků, které zmírňují bolest apod.
V ostatních procentech lékař vyšetřuje, objednává pacienta ke specialistovi, provádí různé testy, po čase - někdy až po několika měsících - na základě všech výsledků stanoví diagnózu.

Výsledky z laboratorních testů (např. krevní obraz, zánětlivé markery, hladina cholestrolu, cukru, homocysteinu atd.) a vyšetřovacích metod (např. ze sonografie nebo počítačové tomografie) jsou perfektní, přesné, rozsáhlé, přesvědčivé, ukazují anatomickou situaci daného úseku. Jsou zaměřeny jen na popis následku, např. jak vypadá onen zjištěný útvar, a přitom neříkají nic o příčině, proč problém vznikl. Je to, jako když vás zasáhne do hlavy nějaký předmět, v místě zásahu vás to bolí, RTG ukáže místo zásahu, ale co vás zasáhlo, odkud to přiletělo, vyšetření neukáže.
Stanovení diagnózy ještě neznamená, že byla stanovena příčina.

- Pokud je v lékařské zprávě o příčině zmínka, pak to bývá jen informace všeobecná, vlastně nic neříkající, odkazující na to, že je to dědičné, že to ´nejde zjistit´, že jde o tzv. příčinu idiopatickou apod.
- Anebo pojmenovaná příčina vlastně není pravou příčinou, když je coby příčina popisován účinek nějakého bacilu nebo viru.

V dnešní době tolik diskutovaný virus není příčinou.

Našel vhodné podmínky, našel imunitní systém v nedokonalé obranné pozici, našel člověka ve fázi vyčerpání, psychického rozladění, v nekomfortu těla, prošel otevřenou branou a začal působit, škodit.

Kauzální léčba
Jak bylo na začátku řečeno, každá akce má reakci. Nemůže být reakce bez akce. Příčina nemoci vždycky existuje, bez výjimky.
Musí se uskutečnit rozbor životní situace jedince s cílem pojmenovat rizikové faktory, které vyhovují nemoci a škodí zdraví. Je bezpodmínečně nutné, aby zjištěné faktory přestaly působit.

Skutečnost
Není-li pojmenována příčina a není-li poté řešena, nemůže léčba dosáhnout uspokojivého efektu. Dokonce ordinovaný - povětšině syntetický lék - má své vedlejší příznaky a podporuje vznik nemoci další.

To je podle mého názoru kámen úrazu dnešní doby.

Pacient navštěvuje řadu lékařů, je více nebo méně vyšetřen základním vyšetřením či hloubkovým a podrobným, a přesto nedochází k objasnění příčiny, a tedy nedochází ani k úspěšné léčbě, ba naopak nemoc, která je jen potlačována, se posouvá do chroničtějšího stavu.
Charakteristickou skutečností je, že se příčina nehledá tam, kde skutečně je (viz příklad s předmětem, který zasáhl hlavu).

Anebo se nehledá vůbec a lékař pacienta odbyde tvrzením: To patří k věku..., to má dnes každý, dokonce tím trpím já také... Přesně tak, jak to bylo řečeno ve filmu Vesničko má středisková ústy pana Hrušínského. A každý, kdo snímek viděl, se náramně bavil, protože tento fakt dobře zná z běžné praxe.

Poradit se
Ne každý člověk je ochoten hledat příčinu svých problémů, přijmout ji, poučit se z ní.

Dotyčný, který má zdravotní problém, žije v tvrdé realitě dnešní doby a je pro něj mnohem jednodušší zajít k lékaři a zapojit se do systému: pobýt hodinu v čekárně, 5 minut v ordinaci, dostat do ruky recept, u sestry vyfasovat letáček, co má dělat... Dnes v době covidové může konzultovat se svým lékařem po telefonu, může si vyzvednout lék e-receptem, aby se potlačil popsaný projev.
Jedinec, který má problém, má v ruce lék proti kašli, navzdory tomu, že nemá kašel. Má v ruce lék na srážení teploty, navzdory tomu, že teplotu nemá. Zůstávají podivné pocity, nejistota, strach.

Proto nám píše do obecné poradny, co má dělat.

Žel, tato poradna nenahrazuje lékařskou ordinaci, nemůže fungovat tam, kde je třeba objektivního vyšetření, kde je třeba provést laboratorní testy, vyšetření ultrazvukem apod. A nesmí léčit. Slovo léčit je realita.

Může vysvětlit pravidla a doporučit postup hledání příčiny. Poradna tedy neslibuje léčení.

Naše společnost ale nabízí speciální - nadstandardní poradnu PIIP.
Je placená, protože se zaměřuje na hloubkový rozbor potíží i životní situace tazatele. Na základě rozboru později vysvětluje, kde se stala chyba, identifikuje ony rizikové faktory, ukazuje postup, hlavní princip. Napřed příčina, potom řešení. Ne naopak.


MUDr. P. Šácha
 

Doporučujeme

    ZinoBiotic+

    Potravinová vláknina Produkty s vlákninou obvykle obsahují pouze jednu či dvě potravinové vlákniny, a to pro každodenní potř

    Zjistit více

    Reishi red - 100 kapslí

    Lesklokorka lesklá „Císařova houba nesmrtelnosti“ Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čist

    Zjistit více

    BIO CHLORELLA GREEN WAYS v tabletách

    Chlorella obsahuje širokou škálu biologicky aktivních látek. Je například jedním z nejbohatších zdrojů chlorofylu, jemuž vděčíme za

    Zjistit více

    Bio Rabanon 20 x 10 ml

    Bio Rabanon je 100% šťáva z černé ředkve, která výrazně podporuje sekreci žluči, zlepšuje funkci jater, odstraňuje toxické látky z

    Zjistit více

    SiberActive

    doplněk stravy speciálně upravená směs s chagou (čagou) sibiřskou, vytvořená za účelem detoxikace od těžkých a toxických kovů (

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024