SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Hubneme






Pokusím se vyjmenovat některé látky, které najdeme v přírodních zdrojích, které mohou pomoci při hubnutí.

Kombinace spiruliny a vitaminu C. Spirulina je mikroskopická vodní řasa, která je významným zdrojem proteinů, karotenoidů, vitaminů řady B, minerálů a esenciálních mastných kyselin. Napomáhá zlepšit fyzickou výkonnost, vitalitu a díky obsahu draslíku posiluje srdeční činnost. Je oporou pro funkci jater. Pomáhá snižovat pocit hladu a chuť na sladké a tím přispívá k regulaci tělesné hmotnosti. Má antioxidační účinky, posiluje imunitu těla a svoji roli uplatňuje při stabilizaci krevního tuku a cukru.

Obsažená vláknina pomáhá udržovat normální střevní funkce a zdravý trávicí systém. Podporuje pravidelnou a normální stolici. Vyvolává nízkou glykemickou reakci a přispívá k rovnováze inzulínu a glukózy v krvi. Je pomocníkem při regulaci tělesné hmotnosti.

Přidaný antioxidant - vitamin C podporuje energetický metabolismu, tj. přeměna potravy na energii a vstřebávání železa. Příznivě ovlivňuje nervový systém a duševní funkce, podporuje imunitní systém.

Obě ingredience se stávají vhodným doplnění potravního doplňku, který pomáhá navodit pocit plnosti, a proto je využíván jako součást redukčních programů k regulaci hmotnosti.

Další je doplněk obsahující látku chitosan, která má vysokou přirozenou vazebnou schopnost pro tukové látky. Je to přírodní vláknina, na kterou se ve střevě navážou tuky a tím se zabrání jejich vstřebávání do krevního oběhu. Snížení resorpce tuků vede ke snížení hladiny cholesterolu a triglyceridů. Na chitosan navázané tukové látky jsou vyloučeny z těla stolicí. Zvyšuje se tak objem stolice, zlepšuje se činnost tlustého střev a odstraňování dalších zbytkových látek z těla. Přidaný vitamin C v těle je nezbytný při přeměnách potravin na energii a při vstřebávání železa z nich. S CHITOSANEM se dá dobře řídit a kontrolovat tělesná hmotnost.

Poměrně nový je revoluční doplněk výživy obsahující mnoho složek přispívajících ke snížení hmotnosti. Plod indické rostliny Garcinia cambogia obsahuje substanci nazývanou kyselina hydroxycitrónová (HCA). Více než dvacetileté výzkumy shodně ukazují, že vykazuje významné pozitivní účinky v řadě oblastí včetně ukládání tuků, fungování energetického metabolismu, snižování chuti k jídlu, a tím kontroly váhy se zárukou zachování svalové hmoty. Nejenže je efektivní, ale jak bylo prokázáno, také velmi bezpečná, což je důležitý faktor odlišující potravní doplněk od ostatních výrobků na hubnutí.

Významnou složkou je chróm, který napomáhá štěpení sacharidů a tuků, přispívá ke stabilizaci hladiny krevního cukru a omezuje chuť na sladké. Obsažený čajovník čínský je náš důvěrný známý, který stojí po našem boku snad po celý život. V čínské medicíně se používá již tisíce let. Blahodárné účinky v něm obsažených vitaminů, minerálních látek a flavonoidů ve formě nápoje využívají lidé na celém světě takřka denně.

Chaluha bublinatá má také svoji úlohu v procesu hubnutí. Podporuje trávení a pravidelný pohyb střev a jejich správnou funkci, také pomáhá navodit pocit sytosti. Vzhledem k úpravě vlákniny ve střevech působí i jako přirozené projímadlo. Tím vším také přispívá ke kontrole hmotnosti.

Konjugovaná kyselina linolová (CLA) je podle vědců schopná působit v těle tak, že zvýší a podpoří odbourávání tukových zásob a tím také vhodně upraví hladinu cholesterolu. Díky svému antioxidačnímu účinku blahodárně působí na obranyschopnost organismu. CLA napomáhá omezovat ukládání tuků v těle, pomáhá při jejich spalování a současně se podílí na růstu svalové hmoty. U osob, které cvičí a zároveň drží dietu, nedochází k úbytku svalové hmoty. I když se konjugovaná kyselina linolová, která se v menším množství nachází v potravinách, řadí mezi tuky, není tuk jako tuk.


Možnost konzultace v naší lékařské poradně.

MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    SYMBI I

    Filozofie SYMBI je velmi jednoduchá, kopíruje přírodu. Název je odvozen od slova symbióza, což znamená- žít v rovnováze a vzájemné

    Zjistit více

    LECITHIN 1200 STAR

    Doplněk stravy Lecitin je stavebním prvkem buněčných stěn a membrán všech buněk v těle, bývá nazýván „potravou pro mozek“. L

    Zjistit více

    ROYAL WALNUT STAR

    Indikace je podobná jako u ANTI-PARASITE Doporučené dávkování 1 kapsle 2× denně. Složení Royal walnut (ořešák královský, Jugl

    Zjistit více

    VIRGIN OLIVE 1000 STAR

    DOPLNĚK STRAVY Panenský olivový olej pro pevné zdraví. VIRGIN OLIVE 1000 STAR obsahuje polyfenolové antioxidanty extrahované z čerst

    Zjistit více

    ACAI BERRY

    Rostlina açaí je amazonskými indiány nazývána stromem života a plody ovocem bohů. Západní svět ji zná jako superpotravinu s obsahem an

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024