SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kde začít s uzdravením






Pravidla o příčinách nemocí a následcích jsou celkem známá a čtenáři našeho serveru o nich vědí a používají je. Přesto si nedovedou sami poradit s otázkou, jak příčinám a spouštěčům nemoci předejít, jak jim vědomě předcházet.

Nicméně mají jistou výhodu, když si dokážou příčinu objasnit, protože vědí, s čím se musejí vypořádat.

Obvyklé příčiny
Impuls k tomu, aby se podstata jejich nemoci projevila, se vytvořil někdy v minulosti, třeba již v dětství: očkováním, nemocemi, bakteriemi, antibiotiky, častým přijímáním antibiotik, působením virů, přítomností plísní, parazitů, ale také přetěžováním, hektickým způsobem života, splácením hypoték, (u žen) užívanou HA, nechtěnými těhotenstvími…, neharmonickým vztahem tzv. rodiny, kterou tvoří přítel a přítelkyně, o manželství nemluvě. Velkou kapitolou jsou konflikty mezi rodičem a dítětem, někdy jsou to až neuvěřitelné poměry, když si dítě nectí své rodiče a rodiče nerespektují názory dítěte. (V podstatě v takových případech chybí láska). Je pochopitelné, že významnou roli sehrává psychika, neboť záleží na tom, jaký program se usadí v mysli, a podle něho se pak řídí také imunita, hormony a jiné důležité funkce.

Následné projevy
Následují projevy popsané nerovnováhy života.
Porucha spánku, únava, oslabená imunita, další antibiotika, operace žlučníku, dráždivý tračník, jícnový reflux, astma, srdeční arytmie, autoimunitní porucha š. ž. a další.
Na psychické rovině lidé popisují bezmoc, zoufalství, nespokojenost s životem, ztrátu motivace cokoliv dělat. Začnou kompenzovat stresy jídlem, což se projeví nadváhou, cukrovkou, a kolotoč problémů nabírá na obrátkách.
K tomu politické zmatky, sekulární jednání, covidová pandemie. Je vytvořen neradostný obraz života.

Podhoubí
Tato situace je většinou tam, kde není víra, kde nejsou vytvořeny pevné duchovní základy. V jiném článku jsem popsal trojnožku, tvořenou tělem, duší a duchem. Pokud život stojí jen na dvou nožkách a pozornost se soustředí pouze na tělo a duši (emoce, inteligence…), pak je jasné, že pomyslná stolička snadno spadne.

A tak otázka adresovaná do poradny zní:
Můžete mi prosím poradit nebo navést, kde začít, co dělat k uzdravení psychickému i fyzickému?

Řešení
Je jasné, že řešení není o lécích či potravních doplňcích. Ale že dotyčný člověk byl od samého začátku při tom, když se tvořila jeho nemoc, a je s ní přítomen stále. Když pochopil, co udělal špatně, pak bezpodmínečně musí to špatné přestat vykonávat.
A měl by začít jednat s tou nejpodstatnější věcí, která se týká vybudování si duchovní stability. Bez ní se nikam neposune. Musí opustit sebestřednost a má se přestat spoléhat na svou inteligenci, neomezené možnosti vědy, léků, moderních technik v medicíně. Také je užitečné vypnout televizi, přestat sledovat deptající zprávy z různých medií.
Více hovořit s lidmi kolem sebe, chodit do společnosti s převahou sportovišť, věnovat se turistice, poznávat to krásné i tvořit, zazpívat si, dýchat čerstvý vzduch, neponocovat. Prakticky denně se hýbat, v týdnu si dát větší fyzický výkon do zapocení, trénovat.

Uspořádat si denní režim: upravit si pracovní dobu, odpočinek a spánek na tři stejné díly. Tedy 24 hodin děleno třemi je osm hodin na každou etapu dne.

Tomu všemu říkám SYMBIVITA - rovnováha života. Postupně se změní myšlení, mozek se uklidní, posílí se spánkem, kyslíkem, dotyčný dostane chuť na jiné aktivity, na které dříve "neměl čas", a pozná, že život není jen o starostech.
To podstatné leží v tom, že když se změníš sám, všimne si toho i ten druhý a okolí. A to je právě návod k tomu, kde začít, co dělat k uzdravení psychickému a fyzickému.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    PSYLLIUM STAR

    Plantago ovata (Psylium Husk, jitrocel blešník) podporuje zdravé trávení a střevní funkce. Usnadňuje střevní tranzit a pomáhá udržova

    Zjistit více

    LIPO-SUCCINATE STAR

    LIPO-SUCCINATE STAR je novým produktem s obsahem kyseliny alfa-lipoové a vitaminu E, o kterých MUDr. Michael Kučera píše: Kyselina alfa-lip

    Zjistit více

    SHOCK STAR

    Žraloci jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci na Zemi, zatímco jiné druhy fauny vymizely. Tento predátor si během svého dlouhé

    Zjistit více

    METABOLITE STAR

    Lecitin podporuje kognitivní a duševní výkon a správnou funkci celého nervového systému. Přispívá k udržení optimální hladiny chole

    Zjistit více

    LECITHIN 500 STAR

    Potravní doplněk Lecitin je stavebním prvkem buněčných stěn a membrán všech buněk v lidském těle. Jeho dostatek podporuje základní

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024