SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Ekonomická nezralost

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

  1. se ponořím do rozboru situace nemocného člověka, ukazuje se, že jeho nemoc je nemocí celé rodiny. Souvisí se způsobem života, myšlení, s existencí (či absencí) víry a samozřejmě s ekonomickou situací. Proto má být kapitola sociálního a ekonomického zázemí nutně zařazena do rozboru zdravotní situace nemocného, je nevyhnutelnou součástí problému.

 

Když jsem měl v minulosti přímou schůzku s nemocným člověkem, vyžadoval jsem, aby byli přítomni také ostatní členové rodiny.  Pokud nyní provádím pouze internetové poradenství, stejně při něm vyžaduji, aby se všichni členové rodiny sešli, otevřeně probrali vzniklou situaci a společnými silami problém řešili. Nemoc jedné osoby v rodině se týká všech.

Musí si stanovit rodinné priority, rozdělit si břímě, které je svírá. Navzájem se potřebují podepřít.

Často je nutné přijmout opatření, sáhnout na rezervu, něčeho se zříci. A to mnohdy nemocný jedinec sám nezvládne. Dokonce se setkávám s opačnými zájmy rodiny. V tom smyslu, že investice, které mají být dány pro uzdravení nemocného člena, jsou věnovány pro jiné účely. Jsou spojovány s inflací, ztrátou zaměstnání, udržení schopnosti splácet hypotéku, u které narůstá úvěr. Ale důvody bývají i poněkud jiné, např. nutnost koupě nového auta, potřeba zaplatit zájezd exotické dovolené.

Často vnímám, že dotyčný nemocný člověk se pod vlivem uvedených tlaků „dobrovolně“ vzdává léčby (bývají to většinou starší rodiče) ve prospěch potřeb svých dětí nebo vnoučat.

 

Pokud je rodina kompletní, je založena na dobrém základu lásky, pak tuto situaci zvládne. Zvolí správnou prioritu.

Horší je, pokud je rodina nekompletní, projevují se vzájemné antipatie, přidají se projevy alkoholismu, závislosti apod. Pak je potřeba přizvat na pomoc sociální organizace, lékaře a jiné instituce. Léčba nemocí, které vznikají na tomto základu, není prioritně o podávání léků.

 

U mladých lidí lze pozorovat jejich ekonomickou nezralost. Příliš brzy zakládají rodinu a dívají se na její fungování růžovými brýlemi. V rychlém sledu událostí pořizují bydlení, moderní vybavení, auto a jiné hmotné statky. Samozřejmě si otevřou hypotéku a často do ručení zatáhnou své rodiče, kteří jsou zaslepeni touhou svým dětem dopřát lepší život, než měli sami, a tak zastaví svou střechu nad hlavou…

 

Pokud není splněna podmínka ekonomické zralosti, často se to projeví na zdraví. Existenční stresy jsou velmi silné a otevírají kolotoč nepříjemných událostí, které se podílejí na rozvoji neléčitelné nemoci.

 

1. V mladé rodině se to projeví také na zdraví dětí. Aby mohla fungovat rodina, matka je nucena brzy nastoupit do práce, dítě umístit do školky. Místo toho, aby se starala o dítě, zajistila mu péči a jistotu, kterou může dávat jen matka, strádá dítě psychicky a později i fyzicky, když jeho imunita selhává a dítě je často nemocné. Bludný kruh ekonomické nepohody se prohlubuje.

Náklady na léčbu se zvyšují, stresy spojené s nemocností rostou.

Nemocnost dítěte se v takovém případě týká evidentně celé rodiny, a hlavně její ekonomické nezralosti a nepřipravenosti. Rodina vznikla příliš brzy.

 

2. Ekonomika rodiny je dostatečná, ale za cenu přiliš velkého úsilí. Děti jsou již velké, navštěvují školu, a to je velká zátěž. Jeden z rodičů nebo oba rodiče pracují bez přestání, berou si další práci, aby děti udrželi na studiích. Péči o sebe tedy odsouvají na vedlejší kolej. Jejich zdraví pak chátrá, potřebují “vysadit” a odpočinout si. Když to neudělají, onemocní.

 

Takových příkladů bych mohl uvádět více a v různých variantách. Smyslem rozboru je pojmenovat příčiny nemocí, z nichž jsme si právě jednu popsali, a to ekonomickou nezralost ruku v ruce s předčasným založením rodiny. To navíc souvisí i s principy výchovy mladé generace a s příklady, jaké jim sami poskytujeme.

 

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.

http://www.symbivita.cz/lekarske_poradny.php

 

MUDr. P. Šácha

Doporučujeme

    UltiCare LT-99 Mini + B1C kruh

    - (UltiCare LT-99 Mini) - (BC1 okruh) Více informací

    Zjistit více

    GRAVIOLA STAR

    Doplněk stravy Juice obsahuje složky s významem pro naše zdraví, zejména Aloe vera je zdroj přirozeně se vyskytujících antioxidantů,

    Zjistit více

    CHLOROPHYLL JUICE STAR

    Doplněk stravy produkce hemoglobinu Chlorofyl je přírodní látka, kterou obsahují všechny zelené rostliny a některé řasy. Tím, ž

    Zjistit více

    NADH Vital

    Koenzym 1 Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čisté = bez příměsí (barviv, konzervačních /

    Zjistit více

    CHLAMYNYL STAR

    Doplněk stravy CHLAMYNYL STAR je pečlivě sestaven z rostlin s dlouholetou tradicí v lidové medicíně. Do produktu byly jednotlivé bylin

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024