SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Mladý ječmen a léto



Vytahuji starý článek, který je aktuální i pro dnešní dobu.




Pozn. red. Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který Vás zná.

Dr. Hagiwara popisuje vlastní zkušenost s léčbou těžkého kožního zánětu, který si způsobil vařící vodou: "Díky neopatrnosti jsem se opařil a způsobil si velice bolestivé zranění. Všichni známe mokvající puchýře a pálivá muka při tomto druhu poranění. Z dřívějších zkušeností jsem věděl, že se mi podobné úrazy těžce hojily a proto jsem si rozsáhlou popáleninu potíral šťávou mladého ječmene. Léčba trvala kratší dobu než obvykle a nebyla provázena dlouhotrvající bolestí. Po této vlastní zkušenosti jsem týmu výzkumníků zadal úkol testovat šťávu z mladého ječmene na různé druhy kožních nemocí, včetně popálenin způsobených letním sluncem." Dnes je Mladý ječmen nejrozšířenějším zeleným nápojem na světě a je používána i jako zelené letní tonikum chránící pokožku proti slunci.V Belgii a v severních zemích užívají Mladý ječmenv letních měsících světlovlasí lidé se špatnou pigmentací kvůli lepšímu opalování.

V západních zemích (hlavně v USA) je užívání mladého ječmene ve formě rozpuštěného prášku běžné i ve zdravých jídelnách. Rovněž vám personál jídelen listy mladého ječmene (skladované v mrazácích) nadrtí a vylisuje přímo před očima. Tyto zelené nápoje osvěží, občerství a plní obzvláště v létě ochranou roli proti negativním vlivům slunečního záření. Především ženy ve světě utratí miliardy dolarů za ochranné kosmetické přípravky. I přes investované peníze zjišťují, že díky přemíře slunění pleť stárne a trpí. Je to díky oxidaci a známým volným radikálům vznikajícím při slunění v pokožce. Pokud při vystavování se slunci i jiným zdrojům záření nemáme ve stravě dostatek antioxidačních látek - pleť stárne a trpí i přes sebedražší kosmetickou péči. Klaus Oberbeil říká: „bez antioxidantů pleť při opalování žlukne, stejně jako máslo ponechané na slunku.“ Tomuto jevu se bráníme vnějšími i vnitřními obrannými liniemi. Vnějšími "zákopy" myslíme pobyt ve stínu, zahalení se oděvem, ochranu opalovacími krémy ... . Vnitřními "zákopy myslíme přirozenou buněčnou a molekulární antioxidační ochranu. Ta je nejdůležitější. Nedovolte imunitnímu systému vyčerpat vojsko složené z molekul antioxidačně působících látek! Zelené nápoje jsou nejpřirozenějším zdrojem "vnitřní ochrany". Ministerstvo zemědělství v USA v doporučení z r.1995 uvádí: "Antioxidanty v potravinách rostlinného původu snižují riziko onemocnění rakovinou a chronickými chorobami."

Z hlediska významu ochranného působení nelze nadsadit jednotlivé složky rostlin nad druhé, protože působí v zájemné synergii, ale pro příklad uveďme ochranné působení chlorofylu. Ten se v mladém ječmeni podle Barbary Simonsonové chová jako "kondenzátor sluneční energie a na znovuoživení těla působí jako "elektrický proud". Dr.Swope píše o chlorofylu, že se "zelená krev rostlin v našem těle mění na červenou". Je pozoruhodné, že naše krevní barvivo - hemoglobin má stejnou strukturu jako zelené barvivo rostlin – chlorofyl (kromě ústředního prvku – v chlorofylu je magnezium, v hemoglobinu železo). Bez chlorofylu by sluneční svit nebyl darem, ale smrtelnou zbraní vesmíru. Díky chlorofylu zeleň přežívá a "dýchá". Přísun chlorofylu z zlepšuje krevní obraz, urychluje hojení ran a popálenin a brání zánětům a infekcím. Zelená šťáva také prokazatelně brání před rentgenovými paprsky i jinými škodlivými druhy záření. Při dostatečném užívání Mladý ječmen budeme mít dostatek "vnitřní ochrany" a při rozumném opalování pro nás Slunce zůstane hřejivým přítelem. Rovněž obsah dalších antioxidantů (např. beta karoten) přispívá k ochraně naší pleti při slunění. Pro světlejší severské typy osobností (především pro nordiky a baltiky) platí následující rady a dávkování ve zvýšené míře.

Konkrétní letní rady:
V létě užívejte Mladý ječmen min. 1 x denně, nejlépe ráno, nalačno.
Pokud se sluníte, pijte Mladý ječmen min. 3 x denně, ráno, v poledne a večer, vždy nalačno.

Pokud jste se hodně opalovali, případně se i spálili - zvyšte pitný režim dvojnásobně (6 x denně). Pokožka k regeneraci potřebuje obrovská množství ochranných a stavebních látek.

Již postižená, spálená místa jemně potírejte a zvlhčujte roztokem Mladý ječmen kolikrát jen budete moci. Roztok Mladý ječmen není mastný a umožňuje pokožce na rozdíl od krémů lepší dýchání (!).

Pokožku roztokem z Mladého ječmene průběžně osvěžujte - např. na koupališti, při slunění, na výletě, při práci na zahradě ... Mladý ječmen rozpusťte a přeceďte do nádobky s rozprašovačem. Roztok ale barví a proto postřikujte, či potírejte opatrně, aby nedošlo k zabarvení oděvu, či k "rozmnožení vodníků v Čechách ".

Upozornění - poškození pokožky jakýmkoliv zářením jsou velice nebezpečná. Projeví se negativně nejen esteticky, ale jsou i příčinou nejnebezpečnějšího druhu rakoviny - melanomu. Péče o pokožku - a to nejlépe preventivní, není pouze kosmetickou, ale především zdravotní záležitostí!

Převzato od firmy Greenways


MUDr.P. Šácha


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024