SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Je jaro, užívám mladý ječmen a chlorelu. Proč?






Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

Sérii článků zaznamenávajících mé osobní zkušenosti s užíváním mladého ječmene jsem započal v létě. A přes léto, podzim, zimu a postní období se dostávám do jara.

Kromě mladého ječmene jsem si přidal také chlorelu. Proč? Aby bylo mé stravování komplexní. Neboť látky v těchto zelených potravinách tvoří unikátní skladbu většiny ingrediencí potřebných pro zdravý život, a přitom nejsou umělé, ale zaručeně přírodní. A je jasné, že tam není nic, co by mohlo škodit, a nic, co by bylo v nadbytku. Tyto zelené potraviny lze s klidem řadit mezi superpotraviny.

Rozdíl
Farmaceuticky vyrobený lék obsahuje konkrétní látku, která vybádaným způsobem ovlivňuje patologii nemoci, avšak je látkou chemickou, tělu nepřirozenou, a navíc není vzácností, že může mít vedlejší projevy.

Farmaceutická filozofie postoupila proto dál, výrobci začali vyrábět účinné látky z přírodních zdrojů, a to tak, aby dosáhli co nejvyšší koncentrace; s myšlenkou, že čím bude vyšší, tím bude lepší efekt. A musejí k tomu používat chemické výrobní procesy, aby tu účinnou ingredienci z přírodní masy oddělili. Tu pak nazývají balastem. V reklamě se následně výrobci předhánějí v proklamacích, kdo má vyšší koncentraci a účinnost. Současně v názvu výrobku najdete větu o tom, že je to čistě přírodní prostředek.

Uvedené zelené potraviny neobsahují vysoké koncentrace účinných látek, ale právě díky komplexnosti a součinnosti ostatních ingrediencí se dostavuje solidní efekt, rovnocenný těm chemickým nebo chemicky upraveným léčivým prostředkům.

Priorita
Čtenáři našich webů SYMBINATUR a SYMBIVITA vědí, že právě tento postup je naší prioritou. Dnešní svět je zahalen do blahobytu a hovoří se o tom, že jsme konzumní společností.

Registrujeme obrovský nárůst chronických nemocí, alergií, autoimunitních chorob. Lze hovořit o epidemii obezity, cukrovky, jícnového refluxu, dráždivého tračníku, a tyto mají společný jmenovatel, jímž je nadbytek jídla, pestrý výběr a možnosti nákupu v hypermarketech s plnými regály průmyslově zpracovaných jídel. Pokud bych dal do roviny rozum a žaludek, pak ten nadbytek souvisí s žádostivostí žaludku a rozum tomu nedokáže zabránit. A to úzce souvisí s popsanou nemocností.

Na druhé straně zelené potraviny, reprezentované u mne chlorelou a mladým ječmenem, představují skromnost a umírněnost v jídelním režimu a rozum zde hodnotí výhodnost ke zdraví. Kdo přechází na zelené potraviny, rozhodl se jít cestou ke zdraví. Upravuje si střevní mikrobiom, omezuje střevní propustnost, vyrovnává acidobazickou rovnováhu, působí, aby nefungoval jícnový reflux, vytváří podmínky, aby tělo nemělo potřebu tvořit záněty. Protože zánět je následek, reakce, kterou imunitní systém spustí, aby se pomocí zánětu zbavil toho, co je v těle špatné, co potřebuje „spálit“.

Zelené potraviny obsahují komplexní složení antioxidantů, a tím je dosaženo v konečném sčítání lepšího efektu, než je dosahováno užíváním mono-antioxidantů. U nich totiž dochází k paradoxnímu jevu, že takový antioxidant vykoná svou roli, ale sám se hned stává volným radikálem.

V minulém díle jsem již naznačil, že užíváním zelených potravin lze docílit výhodnějších podmínek, jež imunitní systém potřebuje pro boj s jarními alergeny, zvláště pokud předchází postní období. Podstata alergické reakce je v přehnané reakci imunitního systému na dotyčný alergen. Chlorela a mladý ječmen vystupují v roli adaptogenů, zvyšují odolnost organismu proti stresovým situacím (což se děje v případě alergické reakce), zlepšují schopnost adaptovat se na ně, přizpůsobit se jim. Uživatelé zelených potravin individuálně popisují mírnější průběh svých sezónních alergií.

Uskutečnil jsem své roční kolečko s chlorelou a mladým ječmenem. Hodlám v tom pokračovat a dávám znaménko +.


MUDr. P. Šácha

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024