SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

ZELENÉ POTRAVINY JAKO IDEÁLNÍ SPORTOVNÍ VÝŽIVA

AUTOR: GREEN WAYS

Ke sportu nerozlučně patří kvalitní strava, která fyzicky namáhanému tělu poskytne vyváženou a komplexní skladbu nutrientů. Místo spoléhání se na průmyslově vyráběnou sportovní výživu ovšem svému tělu mnohem lépe posloužíme, když si jako pomocníka vezmeme k ruce zelené potraviny.

Svalům dodají kyslík a pomohou s jejich růstem i regenerací

Zelený ječmen i řasa chlorella jsou pro sport ideální volbou. Jsou velmi bohaté na chlorofyl, který se významně podílí na účinnější distribuci kyslíku.

Chlorella je dokonce jeden z nejbohatších přírodních zdrojů chlorofylu.

Studie prokázaly, že sportovci konzumující chlorellu, mají vyšší aerobní vytrvalost a stoupá u nich VO2 max, tedy množství kyslíku, které jsou při zátěži schopné využít naše svaly.

Současně chlorella podporuje i zdraví svalů, neboť jim dodává vitamín B12. Ten nejen napomáhá k lepšímu metabolismu proteinů a tuků, díky nimž se buduje svalová tkáň, ale navíc jeho dostatek zlepšuje schopnost svalů zregenerovat se po náročné fyzické zátěži. Zelené potraviny rovněž pomáhají ze svalů odbourat nahromaděnou kyselinu mléčnou a díky své zásadotvornosti udržují v těle správné pH.

Zelený ječmen posílí energetický metabolismus

Zelený ječmen u sportovců snadno zastane funkci iontového nápoje. Je bohatý na minerály, které tělo ztrácí pocením a je nutné je během sportování doplňovat. Minerály jsou také důležité pro správný metabolismus sacharidů, které slouží sportovci jako rychlý zdroj energie.

Zelený ječmen také obsahuje draslík, který na energii převádí glukózu a také podporuje činnost štítné žlázy, která ovlivňuje energetický metabolismus.

Výborně se tak hodí jako zdroj trvalé energie. Nezanedbatelným bonusem zelených potravin pro sportovce je též posílení imunity. Bylo zjištěno, že intenzivní fyzický výkon běžně doprovází pokles protilátek v organismu, u sportovců užívajících chlorellu ovšem tento pokles bývá nižší.

Ječmen zase obsahuje velké množství cenných biologicky aktivních látek, jejichž silné protizánětlivé a antioxidační účinky se uplatní v namáhaných svalech.

 

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024