SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Je podzim a stále užívám mladý ječmen. Proč?


 



Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který Vás zná.

V červnu jsem posadil na web článek, spíše výzvu k užívání mladého ječmene přes léto.

Účinek
Jeho vliv na lidský organismus je veskrze pozitivní a mnohokrát potvrzovaný jeho uživateli. Několik sympatizantů, se kterými jsem v kontaktu přes naši poradnu, se do akce zapojilo. Neužívali jej systematicky, spíše sporadicky. Do kontrolního sledování se nezapojili. Zůstal jsem tedy v sledování účinku sám s manželkou, ta jej se mnou také pila. Mladý ječmen protřepaný v šejkru mi chutnal, je ovšem rozdíl, zda jej ve vodě jen rozmícháte, nebo zpracujete šejkrem. První varianta může mít pro někoho nahořklou chuť (kvůli nerozmíchaným částem). „Šejkroval“ jsem mladý ječmen s přirozeně vlažnou vodou (nepříliš studenou) 1 až 2 x denně, v době veder i častěji. To byla moje dávka přes prázdniny. Prošel jsem létem, tropickými vedry i deštivými změnami počasí bez problémů a zdravotních kolizí, hodně jsem sportoval, fyzicky i duševně pracoval, lze říci, že moje klouby byly hodně zatěžovány. Zažívací trakt fungoval a dobrý pitný režim jistě přispěl k dobré kondici.

Nyní je podzim a mladý ječmen užívám stále. Proč?
Vždy na podzim, když se změní počasí a přijdou plískanice, rozjede se chřipková epidemie, a navíc eventuálně hrozí covid. To se obvykle zhorší i zdravotní stav. Přijde rýma, kýchání, chřipka. Letos se to všechno odehrálo jen během jednoho až dvou dnů. Hodlám proto pokračovat v příjmu zelených potravin.

Zelené potraviny
Mladý ječmen je vlastně zelená potravina, ani bych nemluvil o potravním doplňku, stejně tak chlorella. Tu si hodlám přidat. Také užívám probiotika, vitamin D3 s K2 a spolehlivý beta-glucan. Stále propaguji dobré střevní prostředí - mikroflóru (nově nazývaný též mikrobiom), tedy střevní symbiózu mezi osídlenci plaků tenkého střeva, a snažím se ji sám také udržovat v dobré formě.

Sladkovodní řasa chlorella obsahuje více chlorofylu než jakákoliv rostlina na zeměkouli. Chlorella je schopná na sebe vázat těžké kovy, rezidua pesticidů, dioxiny i jiné škodlivé látky, a ty pak odnášet z těla ven. Na odvodu zatěžujících látek se podílí vláknina a velmi zajímavý sporopolenin v buněčné stěně chlorelly. Ten obsahuje užitečné vitaminy a minerály, např. hořčík, vápník a zinek, které tělo pro své správné fungování taktéž potřebuje.

Tento systém považuji za solidní základ, jejž potřebuje imunitní systém pro boj s virem.

V akutních stavech užívám i molekulární vodík, považuji jej totiž za silného bojovníka proti volným radikálům.

Pokud se chce někdo přidat, mohu jej tím podzimním časem provázet.


MUDr. P. Šácha
Lékařská poradna - privátní

 

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024