SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

JEČMEN A CHLORELLA PODPORUJÍ IMUNITU

 

Když přichází období nachlazení a viróz. Ti zkušení už vědí, že je tedy nejvyšší čas navýšit konzumaci zelených potravin. Díky unikátním vlastnostem ječmene i chlorelly se totiž můžeme nemocem úplně vyhnout, případně zkrátit jejich průběh na minimum.

Proč? Zelené potraviny obsahují našemu tělu velmi prospěšné látky. Chlorella například chlorellin, což je přírodní antibiotikum. Podobně antibioticky působí látky allicin a ajoen v česneku. Na rozdíl od chemických antibiotik chlorellin nepoškozuje mikroflóru trávicího ústrojí. Málo se ovšem ví, že antibiotické účinky má i ječmen.

Stav naší imunity se odvíjí od prostředí ve střevech a zdravé střevní mikroflóry. Ječmen i chlorella jsou známy pro své výrazné prebiotické účinky. Tímto způsobem také přispívají k dobře fungující imunitě a pomáhají v prevenci i při léčbě infekcí.

Zelené potraviny doporučujeme v tomto období používat i zevně. Ječmen i chlorella mají blahodárný vliv na slizniční imunitní systém. Ječmenem je možné kloktat při bolestech v krku, chlorellu nechejte rozkousanou ulpívat v ústech nebo cucejte. Čerstvě namíchaným vlažným roztokem ječmene můžete vyplachovat zanícené dutiny i nos stejně jako nosními kapkami nebo spreji.

Takže – chcete-li zapomenout na škrábání v krku, rýmu i nateklý nos a další neduhy spojené s nepříjemným nachlazením, zvyšte preventivně dávky ječmene i chlorelly. S dávkováním vám nejlépe pomůže váš poradce. Dlouhodobí uživatelé zelených potravin si například v tomto období dávají klidně tři polévkové lžíce ječmene a tři hrsti chlorelly denně.

 

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024