SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Znáte moučku z hroznových jader?






Složení produktu
Moučka – vzhledu kakaa nebo karobu - neobsahuje lepek , ani laktózu. Je velice bohatá na vlákninu, obsahuje ji z 84%, z toho 64% tvoří vláknina enzymatická. Dále je bohatá na přírodní antioxidanty, jako jsou katechin a epikatechin, a především OPC procyanidin.

Cenná složka
Procyanidin je nejsilnější známý antioxidant, asi 50x silnější než vitamín E. Toto množství bylo objeveno pouze v moučce z hroznových jader. Moučka napomáhá k cílené přirozené ochraně buněk místo neúčinných, nebo dokonce škodlivých doplňků stravy. Je vyznamenána CMA-Spezialitätenpreis 2003. Moučku je možné užívat denně jakožto přírodní doplněk výživy.

Použití produktu
VITIS Moučka z hroznových jader se získává po vylisování oleje pomletím pokrutin. Tyto pokrutiny obsahují OPC - velice silný antioxidant, v tomto množství doposud objevený pouze v hroznovém jádru.

Moučka z hroznových jader se snadno používá. Přidává se jako přísada (5 - 7%) do těst: Nejen chléb, ale i koblihy, pizza, pečivo a koláče mohou být obohaceny pěti až sedmi procenty moučky. Příslušné množství obvyklé mouky se nahradí moučkou z hroznových jader, která má neutrální chuť.

Moučku můžeme použít také coby přídavek do jogurtu nebo müsli – jednu čajovou lžičku samotného prášku do něj zamícháme.

Moučka může být použita k pomoučnění masa nebo ryb před smažením. Místo trojobalu z mouky, vajec a strouhanky, která nasákne tukem, maso obalíme v této moučce nebo moučkou maso jen poprášíme a opečeme poté na oleji z hroznových jader, lisovaném zastudena. Pečeně zůstává zvlášť šťavnatá a je pěkně křupavá.

Moučkou z hroznových jader ochutíme své ranní „ovocné kakao“: Do čtvrtlitrového hrnku nasypeme tři lžičky pohankového nápoje v prášku, tři lžičky syrovátky nebo sójového mléka (vše sypké) a jednu lžičku moučky z hroznových jader. Zalíváme malým množstvím horké vody a po promíchání v hustou kašičku vodu dolijeme. Díky ingrediencím je „mléko“ příjemné chuti samo o sobě, je ho ovšem možno dosladit medem či cukrem.

Podle zdroje: http://www.vitis-vital.cz/

sepsala a doplnila
PhDr. P. Šáchová



Doporučujeme

    CHOLESS STAR

    Doplněk stravy Cholesterol je pro lidský organismus nezbytný, ale je dobré mít jej pod kontrolou Cholesterol je látka tukové povahy o

    Zjistit více

    YUCCA STAR

    Juka je přírodní účinný čistič organismu, obsahuje mnohé enzymy, chlorofyl, antioxidanty, ale především steroidní saponiny, které se

    Zjistit více

    PERILLYL STAR

    Perilla frutescens je čínská léčivá bylina, jejíž výtažek se v tamní tradiční medicíně používal odedávna proti přecitlivělosti

    Zjistit více

    SYMBI I

    Filozofie SYMBI je velmi jednoduchá, kopíruje přírodu. Název je odvozen od slova symbióza, což znamená- žít v rovnováze a vzájemné

    Zjistit více

    COPPER STAR

    Měď působí v organismu jako významný antioxidant. Dovede ochránit buňky a tkáně před působením volných radikálů, podílí se na ob

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024