SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Znáte moučku z hroznových jader?






Složení produktu
Moučka – vzhledu kakaa nebo karobu - neobsahuje lepek , ani laktózu. Je velice bohatá na vlákninu, obsahuje ji z 84%, z toho 64% tvoří vláknina enzymatická. Dále je bohatá na přírodní antioxidanty, jako jsou katechin a epikatechin, a především OPC procyanidin.

Cenná složka
Procyanidin je nejsilnější známý antioxidant, asi 50x silnější než vitamín E. Toto množství bylo objeveno pouze v moučce z hroznových jader. Moučka napomáhá k cílené přirozené ochraně buněk místo neúčinných, nebo dokonce škodlivých doplňků stravy. Je vyznamenána CMA-Spezialitätenpreis 2003. Moučku je možné užívat denně jakožto přírodní doplněk výživy.

Použití produktu
VITIS Moučka z hroznových jader se získává po vylisování oleje pomletím pokrutin. Tyto pokrutiny obsahují OPC - velice silný antioxidant, v tomto množství doposud objevený pouze v hroznovém jádru.

Moučka z hroznových jader se snadno používá. Přidává se jako přísada (5 - 7%) do těst: Nejen chléb, ale i koblihy, pizza, pečivo a koláče mohou být obohaceny pěti až sedmi procenty moučky. Příslušné množství obvyklé mouky se nahradí moučkou z hroznových jader, která má neutrální chuť.

Moučku můžeme použít také coby přídavek do jogurtu nebo müsli – jednu čajovou lžičku samotného prášku do něj zamícháme.

Moučka může být použita k pomoučnění masa nebo ryb před smažením. Místo trojobalu z mouky, vajec a strouhanky, která nasákne tukem, maso obalíme v této moučce nebo moučkou maso jen poprášíme a opečeme poté na oleji z hroznových jader, lisovaném zastudena. Pečeně zůstává zvlášť šťavnatá a je pěkně křupavá.

Moučkou z hroznových jader ochutíme své ranní „ovocné kakao“: Do čtvrtlitrového hrnku nasypeme tři lžičky pohankového nápoje v prášku, tři lžičky syrovátky nebo sójového mléka (vše sypké) a jednu lžičku moučky z hroznových jader. Zalíváme malým množstvím horké vody a po promíchání v hustou kašičku vodu dolijeme. Díky ingrediencím je „mléko“ příjemné chuti samo o sobě, je ho ovšem možno dosladit medem či cukrem.

Podle zdroje: http://www.vitis-vital.cz/

sepsala a doplnila
PhDr. P. Šáchová



Doporučujeme

    LECITHIN 1200 STAR

    Doplněk stravy Lecitin je stavebním prvkem buněčných stěn a membrán všech buněk v těle, bývá nazýván „potravou pro mozek“. L

    Zjistit více

    NONI STAR

    NONI STAR obsahuje rostlinu Morinda citrifolia (NONI) z Havaje, která svými blahodárnými účinky pomáhá optimalizovat a posilovat funkce or

    Zjistit více

    SYMBI I

    Filozofie SYMBI je velmi jednoduchá, kopíruje přírodu. Název je odvozen od slova symbióza, což znamená- žít v rovnováze a vzájemné

    Zjistit více

    OMEGA-3 STAR

    OMEGA-3 STAR obsahuje mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová) a DHA (dokosahexaenová). Svým způsobem pomáhají ovlivňovat hladiny krevních

    Zjistit více

    YUCCA STAR

    Juka je přírodní účinný čistič organismu, obsahuje mnohé enzymy, chlorofyl, antioxidanty, ale především steroidní saponiny, které se

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024