SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Osteoporóza nemá šanci




Osteoporóza
Jedná se o metabolickou kostní chorobu s procesem řídnutí kostní tkáně. V kostech se vytvářejí "póry" a dochází k úbytku vápníku i jiných minerálů. Je to degenerativní onemocnění, kde příčinou může být chybná výživa s nadbytkem bílkovin, nedostatek pohybu, pokročilý věk, nebo (u žen) menopauza s nedostatkem hormonů.

Potíže se dostavují v podobě snadné lomivosti kostí, bolestí zad, dále pak i zmenšení tělesné výšky, či celkově snížené pohyblivosti atd.




Prevence
Je nutno hovořit o včasné prevenci. Začněte na osteoporózu myslet již ve 38 až 40 letech, nikoli až v šedesáti, kdy je již osteoporóza manifestní.

Vím, že je to těžké, stále slýchám, jak je v dnešní době vše složité - vyjít s platem, a dokonce si ještě spořit na důchod, natož když chcete spořit dětem - a teď byste se měli starat ještě o své zdraví a užívat preventivní produkty - kombinace minerálů, vhodné zejména pro prevenci osteoporózy a opotřebení chrupavek. Její užívání se doporučuje také při svalových křečích, nebo např. ženám v období klimakteria.

Vitamin D3
je jediný vitamin, který může tělo vyrábět ze slunečního záření. Vitamin D přispívá k normálnímu vstřebávání vápníku a fosforu a jejich využití v těle, pomáhá udržovat správnou hladinu vápníku v krvi. Zúčastňuje se procesu dělení buněk a přispívá k normální funkci imunitního systému. Podílí se na udržení normálního stavu kostí a zubů. Pomáhá udržovat normální činnost svalů.

Vápník
napomáhá normální srážlivosti krve, podporuje energetický metabolizmus, činnost svalů, funkci nervových přenosů, funkce trávicích enzymů a stav kostí a zubů. Podílí se na procesu dělení a specializace buněk.

Hořčík
se podílí na snížení míry únavy a vyčerpání. Podporuje elektrolytickou rovnováhu a normální energetický metabolizmus, činnost nervové soustavy, činnost svalů, syntézu bílkovin, psychickou činnost, normální stav kostí a zubů. Přispívá k procesu dělení buněk.

Zinek
podporuje normální metabolizmus kyselin a zásad, metabolizmus sacharidů, rozpoznávací funkce, syntézu DNA, plodnost a reprodukci, metabolizmus makroživin, metabolizmus mastných kyselin, metabolizmus vitaminu A, syntézu bílkovin, normální stav kostí, vlasů, nehtů, pokožky a zraku a imunitní systém. Udržuje správnou hladinu testosteronu v krvi. Podílí se na procesu dělení buněk a jejich ochraně před oxidačním stresem.

Měď
pomáhá udržovat normální stav pojivových tkání, energetického metabolizmu, činnost nervové soustavy, pigmentace vlasů a pokožky, přenosu železa v těle a imunitního systému. Přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem.

Mangan
přispívá k normálnímu energetickému metabolizmu, podporuje stav kostí, tvorbu pojivových tkání a přispívá k ochraně buněk před oxidačním stresem. Mangan se váže na skupiny sulfidů, a tak podmiňuje lámavost kostí. To je nejnovější poznatek.

Bór
je nekovový prvek v lidském organizmu a v potravě ve stopovém množství. Ovlivňuje metabolizmus výše uvedených prvků, a tím zdraví kostí a šlach. Snižuje vylučování vápníku močí, což je výhodné ve vztahu snížení rizika osteoporózy.
Zdroje bóru - hrozinky, sušené švestky a ořechy. Ovoce, zelenina a luštěniny.

Doporučení, aby osteoporóza neměla šanci
Dbát na dostatečný přísun vápníku ve stravě. Potřebu vitaminu D zajišťovat pobytem na čerstvém vzduchu a rozumným sluněním. Dále zajišťovat normální přísun bílkovin, méně solit, alkohol požít pouze příležitostně. Nekouřit. Pohybem a cvičením uvolňovat zkrácené svaly, zlepšovat svalovou sílu, držení těla a stabilitu. Vhodný je pravidelný NORDIC WALKING - turistika v nenáročné krajině. Sport bez extrémní fyzické zátěže, jízda na kole, plavání.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    ANATOMAX

    Methylsulfonylmethan (MSM) je přirozená sloučenina síry, která je důležitá v lidském metabolismu. Spolu s vitaminem C tvoří důležitý

    Zjistit více

    ADAPTOGENS

    odolnost a imunita nutraceutikum (funkční doplněk stravy): 100 vegetariánských kapslí Popis: na horskou túru i do smogu velkoměsta

    Zjistit více

    RELAX STAR

    RELAX STAR je unikátní kombinací látek, které působí blahodárně na celé tělo. (to je na hraně, ale co napsat?) Kdo by se kdy nesetkal

    Zjistit více

    BIO sušený prášek ze šťávy kořene ČERVENÉ ŘEPY (200g)

    Řepu Green Ways tvoří odšťavněná a následně vysušená šťáva z řepy. Tuto šťávu sušíme při nízké teplotě (31°C), díky čem

    Zjistit více

    GYMNEMA SYLVESTRE STAR

    Plazivá rostlina – liána gymnéma lesní - Gymnema sylvestre je domovem v Indii, zejména na jejím severu a v západní části. Tato neobyč

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024