SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Samoléčivá schopnost těla






Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Když je člověk často nemocen, pak uvažuje logicky takto: "Mám slabou imunitu". A hledá prostředek na posílení imunity. Proto si vybere vitamin C, echinaceu, vilcacoru apod. To se může hodit u nachlazení, pro boj s chřipkou apod. Ale u složitějších poruch imunity, jako např. u alergie nebo u autoimunitních nemocí, tento výběr "posilovačů imunity" efekt mít nebude. U těchto nemocí probíhá jiný mechanizmus patologického procesu imunity, který vyžaduje také jiný přístup.

Zde nastíním postup:

Podpořit obranné mechanizmy vlastního těla. Musím zde však použít termíny z oblasti imunologie. Stimulovat produkci CD4+ a CD8+ lymfocytů a vylučování interleukinu 2, NK buněk a podpořit imunitní reakci typu CD4+ Th1. To jsou buňky hrající klíčovou roli v případě, kdy imunita reaguje zánětem. Děje se tak např. u infekcí patogenem, jenž pronikne do buňky. Th1 vyvolá kolem nakažené buňky lokální zánět, tím se stane toto místo středem pozornosti celkové imunitní reakce - a přidají se k boji např. makrofágy.

CD4+ Th2. Tyto buňky soustředí pozornost na patogeny, jež proniknou do mezibuněčného prostoru. Téma mezibuněčného prostoru čtenáři již znají z Reckewegovy teorie homotoxikologie. Tyto buňky spolupracují s B-lymfocyty.

CD8+ lymfocyty. Tyto imunitní buňky jsou hodně důležité v protinádorové imunitě. Jejich cílem je donutit rakovinné buňky, aby se samy zničily.

Výzkumy ukazují, jak je důležitý poměr mezi CD4+ Th1 a Th2 buňkami. V nemocném těle převažují buňky Th2 a dochází ke ztrátě funkce buněk Th1; tento nepoměr má v případě rakoviny velký význam, protože lidské tělo ztrácí schopnost rozpoznávat rakovinnou buňku, a proto snadněji dojde k rozmnožení rakovinného procesu. A k tomuto maléru se ještě přidá fakt, že Th2 reakce vede ke zvýšené produkci interleukinu 10 (IL 10). Zjistilo se, že nález vysoké hladiny IL10 s sebou nese horší prognózu nemoci. Naproti tomu Th1 lymfocyty produkují interleukin 2 (IL 2), který má schopnost stimulovat prospěšnou část imunitních reakcí, jichž se účastní např. T- lymfocyty, zabíječe nádorových buněk (NK), B-lymfocyty, makrofágy, monocyty… Tento typ imunitní reakce přímo souvisí s horečkou, která je přirozenou reakcí na patologický proces. A existuje předpoklad, že v těch případech, kdy se proti horečce použije lék (např.paralen), aby klesla teplota, je snížena aktivita reakce Th1, což je ke škodě uzdravení.

V těle existuje dokonalý regulační systém, který analyzuje stav zdraví a nemoci v těle a rozhoduje mezi reakcí typu CD4+ Th1 a CD4+ Th2 lymfocytů.


Existují dva algoritmy nemoci a léčení:
1. Nemoc - lék zaměřený proti nemoci = potlačení projevu.
2. Nemoc - léčivo, které podporuje organizmus tak, aby se tělo dokázalo s nemocí samo vypořádat.

SYMBINATUR preferuje samozřejmě ten druhý algoritmus, a proto vyhledává takové prostředky a soustřeďuje se na takové z nich, které
- jsou přírodní,
- nemají vedlejší účinky,
- nepotlačují projevy nemoci, ale
- podporují samoléčivou schopnost těla.

Ve zkratce zde uvedu: zdroje betaglukanů, omega 3 mastné kyseliny DHA a EPA, houby - lesklokorka lesklá, houževnatec jedlý, kozinec blanitý, hericium a dále chlorella, stopové prvky selen, zinek. A velkou kapitolu zaujímají antioxidanty a boj s oxidativním stresem.

Snahou je srovnat přirozenou imunitu a tělní regulační systémy, snížit náročnost a zátěže, ubrat plyn v tempu života, vyrovnat stravu a přidat potravní doplněk.


SYMBINATUR se pomocí speciální poradny PIIP soustředí na to, aby co nejpečlivěji popsal a pojmenoval cestu patologického procesu, a tak mohl doporučit prostředek, který odpovídá potřebě.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    Reishi red - 100 kapslí

    Lesklokorka lesklá „Císařova houba nesmrtelnosti“ Nutraceutikum - funkční doplněk stravy s vysokou biologickou aktivitou 100% čist

    Zjistit více

    GRAVIOLA STAR

    Doplněk stravy Juice obsahuje složky s významem pro naše zdraví, zejména Aloe vera je zdroj přirozeně se vyskytujících antioxidantů,

    Zjistit více

    NEUROCHOLIN

    Když je člověk hodně stresován a často se přemáhá např. v duševní práci, dochází k vyčerpávání některých aminokyselin, jako j

    Zjistit více

    NEMATODLE STAR

    Doplněk stravy Chutný sirup obsahující složky podporují činnost trávicího traktu, močových cest a obranyschopnost organismu. Tent

    Zjistit více

    L-ARGININE STAR

    Doplněk stravy Produkt obsahuje esenciální aminokyselinu arginin, která je důležitá pro výživu a růst tkání. L-Arginin je semi-e

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024