Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.
Stálé téma anemie, chudokrevnosti, nedostatku železa je diskutováno na mnoha serverech, v časopisech vědeckých i nevědeckých.
Souvislosti výskytu
Často se lze setkat s projevem nedostatku železa hlavně u lidí, kteří trpí střevní dysbiózou. Je to tedy jednosměrné díky tomu, že zde komunikujeme s lidmi, kteří trpí nějakou chronickou nemocí, a přitom vyjde najevo také jejich anemie.
Mají-li ve střevu dysbiózu, pak lze očekávat zhoršenou schopnost vstřebávání tenkého střeva s následnou poruchou vstřebávání železa. Pokud železo dodáváme v syntetické podobě, podporujeme tím paradoxně i dysbiózu, protože toto železo je pro tělo nepřirozené, a tak je otázkou, zda se vůbec vstřebává.
Řízená střevní symbióza s pomocníky
V takových případech se doporučuje vytvořit střevní symbiózu podle vzoru tzv. řízené střevní symbiózy.
To má udělat SYMBI I, pak následuje SYMBI II , které obsahuje vyvážené laktobacily, tak jak mají ve střevu být. Jejich existence je podporována inulinem, chlorellou či mladým ječmenem, protože posledně jmenované jsou bohaté na kyselinu listovou a vitamin B 12. Oba vitaminy patří k sobě.
Jako vhodný doplněk k výše popsanému se hodí přidat butyrát.
Stává se…
Preparáty, které jsou zde jmenovány, nejsou léky, ale přesto léčí: chlorella, SYMBI II + Mladý ječmen = dlouhodobé podávání.
Vytvářejí v těle takové podmínky, aby se tělo mohlo léčit samo. Pravidelné užívání přináší zažívacímu ústrojí úlevu, a tím i celému člověku.
Mladý ječmen je zvláště výhodný u chudokrevností v těhotenství.
Zdroje železa
V potravinách najdeme hodně železa ve vnitřnostech - játra (zvl. telecí) a ledviny, dále ve škrobu, v ovesných vločkách, v sušených meruňkách. Železo obsahují i hrozinky, švestky, žloutky, melasa, fazole, zelená listová zelenina, kokosová moučka, mák, nať pšenice a vojtěšky, listy a mladá nať kopřivy (užívat jako šťávu nebo čaj), mladé listy z kedluben, fíky, šťáva ze švestek, černý chléb, červené a železité víno, ořechy, semena dýní (obsahují také značné množství zinku), slunečnic, pšeničné kličky, otruby, čočka, kmín, listy pampelišky, ryby, sušené švestky, petrželová nať, květák, fazolové lusky (podporují i hormonální systém a slinivku), křen, houby, rybíz, maliny, pivovarské kvasnice a přípravky z nich, banány, brusinky, hrozny, broskve, jahody, meruňky, rybíz, mirabelky, šípky, trnky, višně, sója (obsahuje ovšem také látky, které snižují vstřebatelnost železa). Využitelnost železa ze syrových potravin je většinou větší než z potravin tepelně upravených.
Z přírodních potravních doplňků je to již jmenovaná
Chlorella, ŽELEZO organické, IRON GT STAR, BLUEIRON a celkem rychle působící MULTI STAR - ten je jedním z nejžádanějších produktů.
Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.
http://www.symbivita.cz/lekarske_poradny.php
MUDr. P. Šácha
Kelp je mořská řasa bohatá na vitaminy, aminokyseliny a minerály. Je jedním z nejlepších přírodních zdrojů jódu pro lidský organismu
Zjistit víceJOINT MOBILITY, jak již z názvu vyplývá, je forma speciálně sestavená pro pohybový aparát lidského těla. Obsažené složky pomáhají
Zjistit víceCLA - konjugovaná kyselina linolová je podle vědců schopná působit v těle tak, že zvýší a podpoří odbourávání tukových zásob a t
Zjistit víceDoplněk stravy Symbi II je důležitým pokračováním probiotických prostředků, přípravku Symbi I. Laktobacily - mléčné bakterie
Zjistit víceŽraloci jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci na Zemi, zatímco jiné druhy fauny vymizely. Tento predátor si během svého dlouhé
Zjistit víceZadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.