SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

PF 2021






Je čas ohlédnout se za rokem 2020.

Rozdělený systém kvůli nařízení EU se již vžil do praxe, a tak existuje na jedné straně www.symbinatur.com.

Funguje pouze jako e-shop potravních doplňků. Nutno vysvětlit, že je zaměřen jen na produkty a výrobce, které jsme již praxí ověřili, některé výrobky sami konzumujeme. Neděláme na ně žádnou reklamu, neboť víme, že dobrý výrobek si najde svého uživatele sám. Letos jsme ukončili spolupráci s těmi dodavateli a výrobci, kteří se z různých důvodů neosvědčili.

Uskutečnili jsme změnu v systému SYMBI. Aniž bychom si to uvědomili, je na trhu již přes 20 let a pozoruhodné je, že jsme nepohnuli s cenou, ta je stále stejná a reference opakovaně přinášejí pozitivní informace o účinku. A přece je zde změna. Spočívá ve velikosti balení (ovšem při zachování počtu kapslí), a to kvůli novým poštovním pravidlům. I zde jsme zvyšovat poštovné.

U výrobku SYMBI I jsme změnili složení: Vzhledem k tomu, že narůstá počet lidí trpících intolerancí na laktózu, jsme z výrobku laktózu odstranili a nahradili práškem z aloe vera. Systém SYMBI nabízíme v kombinaci s chlorelou, inulinem anebo v kombinaci butyrátem, což se nám jeví jako potřebné zvláště u chronických nemocí komplikovaných existencí plísně či kvasinky a u chronických alergií.

Dříve jsme prosazovali budování nabourané imunity prostřednictvím trojkombinace: Immunity Star, Colostrum a Betaglukan a praxe ukázala, že jednodušším i levnějším postupem je podávání kapslí Penoxalu.

Druhá část systému se soustředí do www.symbivita.cz, je zcela odlišná, nic neprodává, věnuje se zdraví, nemoci a filozofii procesu uzdravování, vysvětluje podstatu a mechanismus nemocí a obsahuje i dvě poradny s lékařem.

SYMBIVITA
ve volném překladu znamená rovnováhu života a lze ji vnímat na několika rovinách. Kdykoliv je tato rovnováha narušena, projeví se nemoc.

Tělo je vybaveno imunitním systémem, právě ten má sloužit k udržování rovnováhy; má tělo ochránit proti škodlivinám a rozpoznávat látky pro tělo škodlivé, a naopak tolerovat látky tělu prospěšné. Kdyby tato tolerance nefungovala, nemohli bychom přijímat potravu, také na sliznicích by nemohly žít prospěšné bakterie a netvořily by lidskou mikroflóru.

- Pokud se člověk narodí s imunodeficitem = s chyběním některých složek imunitního systému, bude trpět častými infekcemi. Takové onemocnění je geneticky podmíněno, ale k poruše vybavení imunity může dojít např. vlivem viru, příkladem je AIDS.
- Pokud je "symbivita" narušena stresy, dojde i k narušení tolerance vlastních buněk, vytváří se sebedestruktivní program, kdy imunitní systém ničí vlastní tkáně, rozvíjí se tzv. autoimunitní onemocnění.
- Podobně lze popsat narušení tolerance vůči neškodným různorodým látkám, se nimiž přijdeme do kontaktu; imunitní systém na ně reaguje předrážděním, uvolní se histamin a rozvine se alergie na příslušné sliznici. Senná rýma, alergický zánět spojivek, astma, ekzém apod.

Histamin je tedy látka, která za patologických podmínek začne tělu škodit.

Ale zmíněný "histamin" je obsažen i v mnoha potravinách, jež běžně jíme, a neškodí nám. Histamin se totiž v potravině rychle rozloží a zpracuje enzymem diaminoxydázou (DAO), přirozeně se v těle vyskytujícím.

I v tomto případě je třeba mluvit o "symbivitě" - rovnováze života. Pokud se totiž vytvořila nerovnováha mezi množstvím histaminu a schopností enzymu DAO aktivně vykonávat svou základní roli (metabolizovat histamin), mluvíme o narušené "symbivitě".

Jestliže má např. strava příliš vysoký obsah histaminů a současně chybí enzym, organismus přestává histamin odbourávat, a ten se pak ve střevě začne projevovat různými příznaky, které mohou připomínat alergickou reakci. Ale nyní nejde o alergii. Jde o intoleranci na histamin kvůli nedostatečnému množství enzymu.

SYMBIVITA
uvádí své poznatky do praxe nejen články, ale aktivně je prezentuje na přednáškách a besedách.

V poslední době také ve spojení s naší zpěvačkou Paolli a violoncellistou Zbyňkem společně vytváříme příjemné večery, kdy posluchači dostávají informace a současně se i baví poslechem hudební produkce. Vlastně jsme tímto způsobem vystupovali po celý rok, dokud nás nezastavila protiepidemická opatření. I tehdy jsme používali např. rozhlas. Naše vystoupení se uskutečnilo v domově důchodů prostřednictvím místního rozhlasu a senioři zůstali ve svých pokojích a mohli nás slyšet.

V současné době provádíme designovou úpravu stránek. Jejich součástí budou blogy zaměřené na některá specifická témata, která nelze vyjádřit jednoduchým článkem. A máme již v provozu blogy, které souvisejí také s naší mimo-medicínskou aktivitou. Např. blogy týkající se historie a též duchovního rázu.

V aktivitě SYMBIVITY hodláme pokračovat i v roce 2021. Můžeme přijet kamkoliv v Jihomoravském kraji, kde působíme a kam budeme pozváni, kde bude taková aktivita žádoucí. Zajímají nás kluby, zájmové a společenské organizace a spolky, sportoviště, školy, školky, družiny. Naším cílem je informovat, povzbuzovat, ukazovat cestu nejen z chronické nemoci. V době covidové krize jsme přednášeli téma „Kladivo na covid“ a věříme, že najdeme téma pro každou situaci i v roce 2021.

Přejeme našim čtenářům, aby rok 2021 prožili v pohodě, a hlavně aby měli ve svém životě "symbivitu".

MUDr. P. Šácha




Doporučujeme

    STAR WOMEN

    STAR WOMEN je speciální formule určená ženám. Obsahuje lotos, sléz lesní, rozmarýn, heřmánek, kotvičník a dendalion - extrakt z koře

    Zjistit více

    TREND RELAX

    TREND RELAX je produkt s obsahem z extraktů známých léčivých rostlin, které odedávna používala tradiční lidová medicína k celkovému

    Zjistit více

    FIBER STAR

    Doporučené dávkování 2 tablety ráno a 4 tablety večer. Nutno zapít alespoň půl litrem vody. Složení

    Zjistit více

    OMEGA-3 STAR

    OMEGA-3 STAR obsahuje mastné kyseliny EPA (eikosapentaenová) a DHA (dokosahexaenová). Svým způsobem pomáhají ovlivňovat hladiny krevních

    Zjistit více

    Butyrate Infusion cps.30

    potravní doplněk Butyrate Infusion je určen pro doplnění butyrátu. Butyrát představuje elementární krátkořetězcovou mastnou kyseli

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024