SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Letní polévka



S příchodem jarního a letního období se těšíme i na pestřejší nabídku druhů zeleniny pro zásobení domácích kuchyní, a to nejen ze sítě velko- a maloobchodů, ale i z našich vlastních zahrádek.

To, čím se sytí obyvatelé jižní národů ve večerních hodinách všedních dnů, bychom mohli v české kuchyni také uvítat a ponechat zdomácnit, např. jakožto revitalizační součást letního jídelníčku.

Není to recept, který by hospodyni zatížil časově, dokonce běžně zručný muž v domácnosti zvládá následující jednoduchý recept, jak poskytnout rodině zásadotvornou polévku.

Budeme potřebovat:
3 velká rajčata, oloupaná (ponořte do horké vody, půjdou loupat)
2 okurky (také oloupané)
1 červenou papriku
1 malou pálivou papričku (nebo špetku mleté pálivé papriky)
1 litr vody
3 PL olivového oleje
šťávu ze dvou citrónů
1 PL fenyklu (kousek fenyklu nakrájeného na proužky)
2 lžičky soli (spíše jen jednu...)
česnek (podle chuti, asi 1-2 stroužky)
(PL - polévková lžíce)

Všechnu zeleninu nakrájíme na kostky a postupně mixujeme s malým množstvím vody, nakonec přidáme olej, citrónovou šťávu a koření - např. bazalku, koriandr apod. Opět všechno rozmixujeme.

Ke konci rozředíme kašovitou hmotu zbytkem připravené vody, do požadované konzistence.

Podáváme chlazené, např. s kousky čerstvých rajčat, nebo celeru, cibulky, papriky, avokáda.

PhDr. P. Šáchová


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024