SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Co je Penoxal






- doplněk stravy vyroben z přírodního mikroorganismu
- řadí se mezi medicinální léčivé houby
- účinná látka Biocol je vyrobena patentovaným způsobem formou moderní biotechnologické výroby
- provedena řada lékařských hodnocení s velkým množstvím praktických zkušeností uživatelů a historií od roku 1972

Penoxal je přírodní doplněk stravy s pozitivním vlivem na imunitní systém, který nevykazuje žádné negativní nebo toxické účinky. Vyniká schopností podporovat především specifické bílé krvinky – B a T-lymfocyty, které jsou stěžejní pro správné imunitní reakce a prevenci onemocnění. Jeho výrazné antioxidační působení a vliv na optimalizaci apoptózy snižují riziko vzniku nejzávažnějšího onemocnění současnosti – rakoviny. Přípravek Penoxal se také významně podílí na zmírnění nežádoucích účinků chemoterapeutické a radioterapeutické léčby a navrací hodnoty krevního obrazu rychleji k normálu.

Kromě pozitivního ovlivnění obranyschopnosti organismu napomáhá přípravek Penoxal ke správné funkci trávicího traktu, ve kterém je uložena i velká část naší imunity. Regulací kyselosti žaludečních šťáv Penoxal ulevuje od nepříjemného pálení žáhy a snižuje riziko vzniku žaludečních vředů. Podporuje žádoucí střevní mikroflóru a upravuje vyprazdňování (zácpa/průjem), čehož lze využít i při léčbě mnoha onemocnění, při kterých dochází k narušení sliznice střeva a tím ke zvýšenému riziku rozvoje závažných onemocnění. Pozitivními účinky na zažívání se Penoxal podílí na pocitu břišní pohody a rovnováhy.

Využití nachází Penoxal i v oblasti gynekologie. Silná imunita je skvělým prostředkem proti nežádoucím mikroorganismům způsobujícím vaginální mykózy či proti uchycení HPV virům, které vyvolávají genitální bradavice či prekancerózní změny na děložním čípku.

S výbornými výsledky lze Penoxal užívat k posílení imunity v době chřipek a nachlazení, při zánětlivých, virových a bakteriálních onemocněních a také jako jejich prevenci.

Harmonizací jednotlivých orgánových systémů se Penoxal podílí na správném fungování organismu a celkové pohodě.

Učinky Penoxalu:
- podporuje imunitu stimulací množství a aktivity B a T-lymfocytů (bílých krvinek)
- působí jako antioxidant - chrání buňky před oxidativním stresem a volnými radikály
- mírní nežádoucí účinky onkologické léčby (chemoterapie, radioterapie)
- napomáhá správné funkci trávicího traktu, ledvin, jater
- snižuje nežádoucí účinky RTG/UV záření
- normalizuje hodnoty krevního obrazu
- bojuje proti nežádoucím mikroorganismům při gynekologických a gastro potížích
- přispívá k detoxikaci organismu

Vedlejší účinky
Penoxal je velmi dobře snášen i při vysokém dávkování, a při dlouhodobém užívání se nevytváří závislost. Přípravek nemá vedlejší účinky, není to antibiotikum, je zcela netoxický a bez vzájemného působení s ostatními přípravky nebo léky. Ve výjimečných případech může dojít k průjmu. V tomto případě doporučujeme snížit dávkování. U autoimunitních onemocnění doporučujeme jeho užívání konzultovat s Vaším lékařem.

Indikace:
- při léčbě onkologických onemocnění (chemoterapie, radioterapie)
- prevence recidivy nádorového onemocnění
- prevence onkologických onemocnění
- u prekancerózních stavů
- při zánětlivých, virových a bakteriálních onemocněních
- při onemocněních trávicího traktu
- při gynekologických potížích
- při oslabeném imunitním systému
- v před a pooperační léčbě




Biocol je unikátní patentovaná přírodní látka získávaná náročným biotechnologickým postupem za dodržení těch nejpřísnějších hygienických a technologických pravidel z produktu metabolismu mikroorganismu talaromyces purpurogenus. Talaromyces purpurogenus je kmen geneticky nemodifikované mikroskopické houby, přírodní mikroorganismus, který byl objeven při screeningovém testování v půdě Araratského údolí v Arménii již v roce 1972. Dlouhodobá spolupráce vědců z oblasti medicíny a biochemie umožnila objevit jeho unikátní vlastnosti.




Beta-glukan
Beta-glukan je přírodní látka s výjimečným vlivem na imunitní systém. Je obsažen v mnoha běžných potravinách (ječmen, oves, pivovarské kvasinky), nejvyšší koncentraci a nejsilnější účinky však vykazuje při extrakci z hub, např. z hlívy ústřičné (Pleurotus ostreatus). V kombinaci s účinnou látkou Biocol a vitamínem C se pozitivní účinky všech látek násobí. Čistota betaglukanu má velký vliv na jeho účinnost. Té nejvyšší kvality (v obsahu účinné látky a čistoty až 93%) dosahuje beta-glukan s vazbou 1,3/1,6 D, který používáme v našich produktech.




Vitamin C
Vitamin C je nejznámější a nejužívanější vitamín, který je nezbytný k udržení zdraví. Jeho schopnost mírnit projevy nachlazení stimulací bílých krvinek (lymfocytů) je velmi dobře známá. Kladný vliv však byl prokázán i při léčbě srdečních chorob, diabetu (cukrovky) nebo astma. Vysoké dávky vitaminu C se rovněž doporučují při nádorových onemocněních, kdy prokazatelně zpomalují růst nádorových buněk. Významnou měrou se podílí na potlačování účinků oxidativního stresu, účastní se správného metabolismu tuků a tvorby kolagenu, který je důležitý pro pojivové tkáně. Posiluje buněčné stěny cév, podporuje vstřebávání železa důležitého pro krvetvorbu, snižuje únavu a vyčerpání.

V potravinářství se využívá syntetická podoba vitamínu C, kyselina L-askorbová (E300), jako antioxidant a konzervant. Lidský organismus, stejně jako některé druhy zvířat, nedokáže tento vitamín syntetizovat, proto je nutné jej přijímat v potravě, popř. v doplňcích stravy. Doporučená denní dávka vitamínu C je 80mg, při onemocnění jeho potřeba stoupá a je nutné jeho příjem zvýšit. Tento ve vodě rozpustný vitamín je pro tělo netoxický, nelze se jím předávkovat, neboť nevyužitelný nadbytek se vyloučí močí.




Maltodextrin
Maltodextrin je složeninou 5 molekul glukózy (jednoduchého cukru), který se využívá především jako výhodný zdroj energie při sportovních aktivitách a v potravinářství jako přídatná látka (plnidlo). Oproti samotné glukóze se pomaleji vstřebává a hladinu cukru v krvi zvyšuje pozvolna, proto je vhodný i pro diabetiky.
Maltodextrin se připravuje enzymatickým zpracováním nejčastěji pšeničného škrobu, v našich produktech však používáme škrob kukuřičný, který je přirozeně bezlepkový, proto jsou naše produkty vhodné i pro osoby s celiakií (nesnášenlivostí lepku). Ačkoliv bývá maltodextrin vyráběn synteticky, lidské tělo ho rozštěpí na přirozenou, snadno zpracovatelnou a využitelnou glukózu.

Pro konkrétní dotazy například pro dávkování podle druhu onemocnění, či případných vedlejších účinků, je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    Penoxal 50 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024