SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Chlorella oživuje buňky






Je to již více než 20 let, co při komunikaci s pacienty (poté když museli podstoupit antibiotickou léčbu) doporučuji systém na obnovu mikroflóry.

Každý již zná vedlejší účinek antibiotik, jež pacifikují nejen škodlivé mikroorganizmy, ale současně i prospěšnou mikroflóru; čtenáři naší stránky velmi dobře vědí, co je to ´mít dysbiózu´ (dysmikrobii), anebo mít ve střevu symbiózu mezi jednotlivými typy mikroorganizmů. A mnoho lidí již bere za samozřejmé po léčbě antibiotiky užívat určité druhy laktobacilů, tedy probiotika.

Mezi nejznámější prebiotika patří chlorella. V dnešní době se stala velmi populární pro přínos našemu zdraví, zvláště pak pro její detoxikační vlastnosti. Je to jednobuněčná řasa, obsahující širokou škálu minerálů, vitaminů a aminokyselin, dále chlorofyl a antioxidanty. Pěstuje se v čisté vodě, což je podstatný faktor, určující její kvalitu: V ní roste velmi rychle a díky fotosyntéze je schopna vyrábět unikátní růstový faktor, který nazýváme chlorellovým růstovým faktorem (CGF). Hlavní myšlenkou pro to, aby byla podávána současně s laktobacily, je, že podporuje jejich růst. Dlouhá léta se vědci zabývají výzkumem tohoto faktoru, neboť se ukazuje, že podporuje regeneraci tkání, především dělení a růst buněk. Posiluje schopnost likvidovat cizorodé bakterie a má pozitivní vliv na celkovou obranyschopnost lidského těla. Není to hormon a nemůžeme jej srovnávat s růstovým hormonem STH (somatotropní hormon). Je to nukleotid-peptid, komplexní látka, kterou najdeme pouze v chlorelle. Obsahuje nukleové kyseliny, aminokyseliny, peptidy, polysacharidy, betaglukany - je to tedy výkonný phytonutrient – substance rostlinného původu.

Nukleové kyseliny jsou základním stavebním kamenem života, jsou velmi důležité pro udržení přirozeného obranného systému, aby pracoval v dobré kondici. Výkonný CGF může pomoci zvýšit přirozené obranné aktivity systému, pomáhá odstranit velké množství nečistot v těle a obnovit buněčnou sílu a celistvost. Vstřebává se přímo do krevního řečiště, funguje všude v těle, zasahuje hluboko do buněk. Několik studií zkoumalo účinek potravin, které mají vysoký obsah nukleových kyselin DNA a RNA a někteří vědci se domnívají, že tyto potraviny mohou pomoci zpomalit proces stárnutí. Jak lidé stárnou, schopnost těla produkovat nukleové kyseliny DNA a RNA se zpomaluje. To vede k řadě typických příznaků stárnutí, jako je pokles energie, zvýšená citlivost k různým onemocněním. Popsané nukleové kyseliny jsou nutné pro syntézu bílkovin, a proto podporují rozmnožování a růst buněk.

Růstový faktor chlorelly urychluje růst normální střevní mikroflóry. Dostávám někdy dotazy, zda nemůže vyvolávat onkologická onemocnění, nebo dokonce působit proti jejich léčení, jestliže podporuje růst buněk...

Dr. Fujimaki z Japonska izoloval chlorellový růstový faktor a označil jej jakožto vitalizující složku, oživující unavené buňky a pomáhající poničeným buňkám v seberekonstrukci. Po něm proběhlo ještě několik dalších studií, které ale neukázaly, že by chlorella se svým růstovým faktorem bránila léčbě onkologických nemocí, ba naopak: Studie prokazují zcela opačnou účinnost řasy chlorelly, a to jak v prevenci, tak i v podpůrné léčbě onkologických onemocnění.

Ve své praxi vídám příznivé efekty a reference potvrzující, že je chlorella dobrým pomocníkem při doléčování této zákeřné choroby. Jsou lidé, kteří ji užívají trvale již řádku let.

O podpůrném působení chlorelly mimo jiné také při léčbě onkologických nemocí se dočteme v knihách Dr. Liebkeho (Doktor Chlorella), Dr. Steenblocka (Přírodní léčivé řasy), či Dr. Bernarda Jensena (Šperk z Dálného východu).



Jít zelenou cestou ke zdraví




Čtenáři SYMBINATUR vědí, že dlouhá léta prosazujeme zelenou cestu ke zdraví.

Mnoho problémů a chronických nemocí začíná tím, že si člověk vytvoří ve střevu dysbiózu, neharmonii, nesprávné pH a nesprávný poměr mezi bakteriemi. Je tedy logické: Pokud se podaří vrátit do střeva symbiózu, vzniká příležitost pro mnoho ozdravných procesů v těle.

Zdravý člověk by měl postupovat touto cestou 2 x do roka a nemocný člověk, zvláště pokud má již chronické problémy, 4 x ročně.


Vzhledem omezující legislativě ze strany EU si čtenář musí sám hledat cestu, jak si má pomoci, a buď přejde na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.

MUDr. Pavel Šácha


Doporučujeme

    Resveratrol 125 PRO Bioperine

    Doplněk stravy Resveratrol PRO podle receptury Dr. med. Michalzika obsahuje vysoce hodnotný přírodní trans-resveratrol, známý z tisícil

    Zjistit více

    ALFALFA

    Doplněk stravy Tolice vojtěška pomáhá udržovat zdraví srdce, zlepšuje metabolismus a má příznivý vliv i na kvalitu vlasů a nehtů.

    Zjistit více

    TAURINE 600

    TAURINE 600 obsahuje neesenciální kyselinu taurin, která se účastní metabolických procesů v mozku, kde ovlivňuje uvolňování neurotrans

    Zjistit více

    ANIMAL STAR

    ANIMAL STAR je speciálně připravená formule pro růst a vývoj dětského organizmu. Obsažené složky produktu jsou vitaminy, minerály a an

    Zjistit více

    ARTICHOKE STAR

    Sirup pro dobré trávení s hlavní složkou – bylinou artyčok. Ve starém Římě byly artyčoky důležitým pokrmem při hostinách

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024