SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Alopecie - vypadávání vlasů






Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Alopecie (alopecia areata) je kožní onemocnění, které může ovlivnit vlasy a vlastně veškeré ochlupení na těle. Je charakterizováno lokalizovanými oblastmi bez jizviček. Alopecia je příležitostně spojena s dalšími zdravotními problémy. Někdy se tyto postihnuté oblasti spontánně zregenerují. Alopecie se vzácně vyskytuje u dětí do tří let. Dost pravděpodobně se na Alopecii významně podílí dědičná predispozice.

Rizikové faktory
Řada faktorů může zvýšit vaše riziko vypadávání vlasů, např:

- rodinná historie plešatění ze strany obou rodičů
- věk
- větší ztráta hmotnosti
- některé zdravotní stavy, jako je diabetes a lupus
- stres


Doporučená denní dávka při oslabené imunitě jsou 2x50mg kapsle po dobu 2 měsíců

Jaké jsou příznaky alopecie?
Tyto ložiska jsou často několik centimetrů velká, ale ztráta vlasů (ochlupení) může nastat také na jiných částech obličeje, jako jsou obočí, řasy a vousy, stejně jako jiné části těla. Někteří lidé ztrácejí ochlupení na několika místech. Ostatní ho ztratily na mnoha místech. Nejprve si všimnete chomáčů vlasů na polštáři nebo ve sprše. Pokud se ložiska nachází na zadní straně hlavy, může vás někdo upozornit. Jiné typy onemocnění mohou také způsobit vypadávání vlasů s podobným průběhem. Ztráta vlasů sama o sobě neznamená alopecii. Ve vzácných případech mohou někteří lidé pociťovat rozsáhlejší vypadávání vlasů, potom se řadí do dvou typů alopecie, jako je:

- alopecie totalis, což je ztráta všech vlasů na hlavě
- alopecia universalis, což je ztráta vlasů na celém těle

Jak zabránit vypadávání vlasů?
Poctivá hygiena vlasů s pravidelným šamponováním je základním krokem, ale pravděpodobně má jen malý přínos. Správná výživa, zejména adekvátní hladina železa a vitamínu B je též na místě. Neměla by se odkládat léčba onemocnění, jako je onemocnění štítné žlázy, anémie a hormonální nerovnováhy.


Zdroj: https://cz.penoxal.com/alopecie-vypadavani-vlasu/

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


Doporučujeme

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    Penoxal 50 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024