SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Aby nebyla chuť na sladké






Plazivá rostlina – liána gymnéma lesní - Gymnema sylvestre je domovem v Indii, zejména na jejím severu a v západní části. Tato neobyčejná rostlina se užívá v ájurvédské medicíně již přes 2000 let. V současné době se pěstuje pro léčebné účely. Nejdůležitějšími obsahovými látkami jsou gymnema saponiny I – IV a gymnemové kyseliny I – IX. Další zajímavou látkou je peptid gurmarin, u kterého byla prokázána selektivní blokáda chuti na sladké.

Gymnema sylvestre podporuje metabolismus glukózy a tuků a přispívá ke snížení chuti k jídlu, zejména chuti na sladké. Lze ji použít ke kontrole tělesné hmotnosti

Plod indické rostliny Garcinia cambogia obsahuje substanci nazývanou kyselina hydroxycitrónová (HCA). Více než dvacetileté výzkumy shodně ukazují, že vykazuje významné pozitivní účinky v řadě oblastí včetně ukládání tuků, fungování energetického metabolismu, snižování chuti k jídlu, a tím kontroly váhy se zárukou zachování svalové hmoty. Nejenže je efektivní, ale jak bylo prokázáno, také velmi bezpečná.

Významnou složkou je chróm, který napomáhá štěpení sacharidů a tuků, přispívá ke stabilizaci hladiny krevního cukru a omezuje chuť na sladké.

Čajovník čínský je náš důvěrný známý, který stojí po našem boku snad po celý život. V čínské medicíně se používá již tisíce let. Blahodárné účinky v něm obsažených vitaminů, minerálních látek a flavonoidů ve formě nápoje využívají lidé na celém světě takřka denně.

Chaluha bublinatá má také svoji úlohu. Podporuje trávení a pravidelný pohyb střev a jejich správnou funkci, také pomáhá navodit pocit sytosti. Vzhledem k úpravě vlákniny ve střevech působí i jako přirozené projímadlo.

Tím vším také přispívá ke kontrole hmotnosti.

A nepostradatelný vitamin C antioxidant, který chrání buňky těla proti volným radikálům a přispívá k vstřebávání železa z potravy, je důležitý pro fungování nervové soustavy a normální duševní funkce. Podporuje obranyschopnost organismu.

Zejména pro svůj vysoký obsah zdraví prospěšných omega 3 mastných kyselin je lněné semínko, potažmo olej z něho prospěšný pro celkový růst a vývoj organismu, pro stavbu buněk, nervový systém, podporuje zdravé vidění, činnost srdce a správný krevní tlak, má vliv na stav kůže.

Blahodárně působí při trávení a ovlivňuje zdravou činnost střev, podporuje střevní peristaltiku a tím pomáhá či předchází zácpám.

Je přínosem pro naše duševní zdraví a optimální relaxaci, jeho účinky se vztahují k našim dobrým náladám a pocitům.

Vedle nenasycených mastných kyselin je lněné semínko bohaté také na hemicelulózu a lignin, slizy, některé oleje a bílkoviny.

Lněný olej pomáhá kontrolovat chuť k jídlu, podporuje pocit sytosti a tak můžeme jeho zásluhou snížit kalorický příjem a mít dozor nad naší hmotností

Žádejte další informace o produktech a jejich využití ve formě potravních doplňků. O možnosti slevy na produkty.

Dle nařízení Evropského parlamentu a Rady evropského společenství č. 1924/2006, nesmíme uvádět informace o účincích potravních doplňků na veřejné platformě. K tomu je určena poradna s lékařem.

MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    JOINT MOBILITY

    JOINT MOBILITY, jak již z názvu vyplývá, je forma speciálně sestavená pro pohybový aparát lidského těla. Obsažené složky pomáhají

    Zjistit více

    ACAI EXTRA STAR

    Euterpe jsou vysoké, většinou silně odnožující palmy se štíhlými kmeny, domácí v Jižní Americe a na Antilách. Z dužniny plodů se

    Zjistit více

    SQUALENE STAR

    Žraloci jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci na Zemi, zatímco jiné druhy fauny vymizely. Tento predátor si během svého dlouhé

    Zjistit více

    RED CLOVER

    Jetel luční obsahuje široké spektrum vitaminů, minerálních látek a organických kyselin. Mezi nejdůležitější patři isoflavony, kter

    Zjistit více

    EMPEROR STAR

    Doporučené dávkování 2–3 tablety denně nalačno s 2–3 dl vody, večer nejpozději 3 hodiny před spánkem. Složení Vápník (

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024