SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Co na imunitu, když jsou kolem nás viry

 

Titulky v médiích o covidu (Bez komentáře)

Koronavirus je zpátky v Česku: Ministr zdravotnictví  promluvil o přeočkování a rouškách.
Vědce znepokojuje nová mutace kentaur. Mezi covidem a lidstvem panuje stav, který by se dal označit jako studená válka. Nemoc už nezpůsobuje spousty úmrtí ani nepřeplňuje nemocnice, zatím ale ještě není tak běžná, aby se dala považovat za normální rýmu. U počtu nakažených jsou čísla nespolehlivá, protože se v České republice letos příliš netestuje. Samotné množství pozitivních testů tedy moc neříká o tom, jaká situace ohledně covidu je.
 

Produkt pro podporu imunitního systému - dle zkušeností se mu to daří na jedničku!

Převzatý článek upravený tak, aby nedělal reklamu konkrétnímu výrobku.

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

 


 



Zvyšování imunity má v dnešní době mimořádný význam, protože lidský organismus je velmi často oslabován chemickými přísadami (hlavně z potravin), špatným ovzduším, stresem a konzumním způsobem života.

Existuje formule pečlivě připravená z bylinek, které byly využívány v lidové v medicíně již po staletí původními etniky v různých zeměpisných polohách. V současné době jsou často využívány i farmaceutickým průmyslem.

Yzop lékařský pochází z Malé Asie a Středozemí. Ve střední Evropě se pěstoval od raného středověku, a to především v klášterních zahradách, pro výrobu přípravků na kašel, trávení a vylučování vody z těla. Yzop lékařský je známá léčivka, obsahuje silice, třísloviny a flavonoidy.

Třapatka nachová (Echinacea purpurea) se svým vzhledem řadí mezi nejkrásnější rostliny. Byla tradiční léčivou rostlinou severoamerických Indiánů. Při jakýchkoli bolestech žvýkali její kořen, listy přikládali na rány a šťávou potírali místo po uštknutí hadem. Její mimořádné vlastnosti, zvláště to, že podporuje dnes tak potřebnou odolnost organismu, ji řadí mezi vzácné byliny. Nejúčinnější a také nejpoužívanější částí echinacei je kořen. Obsahuje zejména steroidy, silice, polysacharidy, flavonoidy, echinakosid, deriváty polyacetylénu a jiné látky, u kterých je významné, že působí komplexně.

Rozmarýna lékařská je stále zelený bohatě rozvětvený hustý keř s voňavými listy, který poskytuje mimořádně aromatické a oblíbené středomořské koření. Obsahuje 1 až 2 % silice (verbenon, borneol, cineol, kafr, limonen aj.), flavonoidy (luteolin, apigenin, diosmetin aj.), diterpenové hořčiny (pikrosalvin, rosmanol, rosmadial aj.), kyselinu ursulovou, oleanovou, kávovou, chlorgenovou a rozmarýnovou, třísloviny (až 8 %) a další látky. Dodává jídlům trpce kořeněnou chuť a podporuje jejich stravitelnost. Rozmarýna je nejen vynikající koření, ale má dlouhou tradici v lidovém léčitelství nejen ve Středomoří, ale znaly ji dobře i naše babičky, které ji pěstovaly na zahrádkách a za okny pro krásu, jako koření a pro její uklidňující a desinfekční účinky.

Mořská řasa – Irish Moss – „Irský mech“, latinsky Chondrus Crispus; užitečnost rostliny, používané v lidovém léčitelství proti zánětům, potvrdily i novodobé výzkumy. Jejími účinnými látkami jsou bílkoviny, vitaminy, minerály a stopové prvky. Řasa je i jako potravina výživná a velmi dobře stravitelná.

Verbascum thapsus – divizna malokvětá; obsahuje zejména pentasacharid verbascosu, v listech je obsažen glykosid aucubin, v květech jsou pak slizovité látky, karotenoidy, saponiny (verbascosaponin, verbascogenin), flavonoidy (rutin, hesperidin, apigenin, luteolin), a dále jsou přítomny třísloviny, éterické oleje, mastné substance, karbohydráty a tzv. thipsikyselina. Látky v divizně obsažené se vzájemně doplňují. V lidovém léčitelství byla používána hlavně „na kašel a žaludek“. V současné době je divizna nepostradatelnou součástí léčivých bylinných čajů např. prsního čaje Species pectorales Planta a i Dětského čaje s heřmánkem.

Tymián obecný – léčivé a dezinfekční účinky 30 – 40 cm vysokého polokeře tymiánu jsou známy už tisíce let. Nařezanou nať užívali už Egypťané při balzamování, Řekové v koupelích a Římané jako deodorant a pro dezinfekci. Ve Francii, od poloviny minulého století, říkají tymiánu obecnému pro jeho výborné vlastnosti penicilin chudých. Naše babičky pěstovaly, sbíraly a sušily snítky tymiánu na kloktadla a čaje „na kašel, krk a rány“. Tymián je také velice oblíbené koření nejen na Balkáně, ale i v české kuchyni pro jeho chuť a podporu trávení.

Ženšen pravý – Panax ginseng je přírodní bylina, jejíž využívání je v oblasti východní Asie doloženo téměř 5 000 let. Rostl zde již v třetihorách, tedy před více než milionem let. Dokázal přežít tvrdé klimatické změny a je tedy i jistým symbolem života na Zemi. Má zcela specifické vlastnosti. Existují kořeny staré 300 až 400 let. Pro svoje využití jsou mu přisuzovány téměř magické vlastnosti. Ve staré Číně a Japonsku byl symbolem mládí, zdraví, výkonnosti a vitality a byl používán takřka na všechny lidské fyzické i psychické problémy. Nejčastěji užívanou součástí ženšenu je kořen. Ženšen obsahuje směs několika desítek unikátních silně účinných látek, které tvoří více než 20 % hmotnosti sušeného kořene. Ženšen předčí běžné povzbuzující látky (káva, čaj, nikotin, energetické nápoje atd.). Jeho účinek nastupuje pomaleji, je však dlouhodobý a po všech stránkách zdraví prospěšný. Obsahové látky jsou dobře prozkoumány, ale nacházejí se stále nové. K hlavním patří panax saponiny, panax glykosidy, seskviterpenová silice, směs mastných kyselin – označována jako kyselina panaxová, panax alkaloidy, škroby, nižší cukry, fytosteroly, pektiny, třísloviny, pryskyřice, slizy, řada vitaminů, zvláště vitamin C a komplex vitaminů skupiny B, minerální látky a další.

Ženšen je základním představitelem skupiny harmonizérů čili adaptogenů. Ženšen není toxický a nebyly zjištěny žádné vedlejší účinky nebo kontraindikace. Je to prostě skutečně všelék, všehoj, jak zní český název.


Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.

 

Doporučujeme

    MAGNESIUM + B6 STAR

    potravní doplněk s postupným uvolňováním Hořčík se podílí na snížení míry únavy a vyčerpání. Podporuje elektrolytickou rov

    Zjistit více

    BETA GLUCAN STAR

    Obsažený beta glukan je bezpečná a velmi účinná látka, která pomáhá zlepšovat stav imunitního systému a urychlovat rekonvalescenci.

    Zjistit více

    ALFALFA

    Doplněk stravy Tolice vojtěška pomáhá udržovat zdraví srdce, zlepšuje metabolismus a má příznivý vliv i na kvalitu vlasů a nehtů.

    Zjistit více

    SPIRULINE STAR

    SPIRULINE STAR obsahuje vlákninu, spireina a vitamin C. Spirulina je mikroskopická vodní řasa, která je významným zdrojem proteinů, karot

    Zjistit více

    L-ARGININE STAR

    Doplněk stravy Produkt obsahuje esenciální aminokyselinu arginin, která je důležitá pro výživu a růst tkání. L-Arginin je semi-e

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024