SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Molekulární vodík – nenápadná regenerační bomba






Pozitivní vliv molekulárního vodíku na lidský organismus byl vypozorován už před několika desetiletími. Přestože všechny možné účinky a mechanismy fungování vodíku jsou stále předmětem vědeckého výzkumu (zejména v asijských zemích), jeho regenerační schopnosti jsou nepopiratelné.

Zatímco správně fungující zotavovací procesy jsou důležité pro zdraví každého člověka, u sportovců je kvalitní regenerace naprostou nezbytností. I z tohoto důvodu vzbuzuje molekulární vodík stále větší zájem a pozornost i mezi profesionálními sportovci.

Co je molekulární vodík a jak funguje?
Je to vodík ve stádiu svého vzniku – čistá molekula vodíku, která má volný elektron, a díky tomu se dokáže spojovat s jinými látkami – v případě lidského těla především se škodlivými látkami, které následně pomáhá z těla přirozeně vyloučit.

Unikátnost molekulárního vodíku spočívá ve velikosti jeho molekul – jsou tak malé, že pronikají bez jakýchkoli zábran do jednotlivých částí organismu až na buněčné úrovni. Díky této vlastnosti je vodík účinnější než všechny ostatní známé antioxidanty. Dokáže proniknout přímo do buněk a ničí tak volné radikály přímo v místě jejich vzniku, tedy ještě předtím, než stihnou napáchat v organismu škody.
Molekulární vodík působí jako protizánětlivý činitel, ovlivňuje procesy hojení a uzdravování, působí i preventivně proti řadě chronických chorob, stárnutí.

Kyselina mléčná vzniká po námaze
Při každé tělesné námaze vzniká ve svalech kyselina mléčná, její nadměrné množství vede ke svalovým bolestem a únavě. Molekulární vodík efektivně odstraňuje z těla zvýšený obsah kyseliny mléčné a dalších odpadních látek (např. kyselina močová, kreatinkináza), čímž napomáhá k rychlejší regeneraci svalových tkání. Pomáhá odstraňovat pocit únavy, což spolu se zrychlenou regenerací vede ke zlepšení výdrže během tréninku a celkové podpoře výkonu.

Pro lidský organismus je to přirozená látka, jisté malé množství vodíku vylučuje jako produkt svého metabolismu i naše střevní flóra. Ani z hlediska dopingu nepředstavuje žádné riziko, což je pro profesionální sportovce důležitá informace.

Možná Vás při čtení těchto řádků napadne otázka: Pokud je “obyčejný” vodík tak skvělý, jak to, že se nepoužívá na regeneraci už dávno? Největší přednost molekulárního vodíku – malá velikost molekul – byla totiž zároveň i jeho největší komplikací. Jediným způsobem, jakým se donedávna dalo dostat vodík zvenčí do těla, byly ionizátory vody. Kromě toho, že jsou tyto nástroje poměrně drahé a vyžadují jistou péči, takto získané množství molekulárního vodíku bylo nízké a nestabilní. Molekulární vodík z vody během několika desítek minut prostě vyprchá, malé molekuly nezastaví ani obal nádoby.

V současnosti již existuje mnohem efektivnější způsob – doplněk stravy ve formě kapslí generuje molekulární vodík přímo v těle. Obsah kapsle po užití reaguje s kyselinami obsaženými v žaludku a následkem této reakce se do těla uvolňuje molekulární vodík. 1 kapsle je schopna dodat tělu minimálně 40 ml molekulárního vodíku. Pro lepší představu – na základě výsledků výzkumů se terapeutické efekty vodíku dostavují přibližně při množství 4-10 mg molekulárního vodíku, při různých onemocněních je požadované množství ještě vyšší.


Zdroj: https://www.cysnews.cz/lifestyle/

Dodatek: Vzhledem k regulacím EU, nesmíme uvádět název konkrétního produktu, ale zájemce může diskutovat v naší poradně, například o zkušenostech posledních 3 let, co jej užíváme.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    INOSINE STAR

    INOSINE STAR obsahuje inosin, který je tělu vlastní a ze kterého se v organismu tvoří základní zdroj energie – ATP (adenosintrifosfát),

    Zjistit více

    ANGELICA STAR

    Během života prochází ženský organismus mnoha změnami. Hormonální vývoj, těhotenství, změny nálad, výkyvy hmotnosti, menopauza a mn

    Zjistit více

    CellaWell

    Potravní doplněk s obsahem rostlinných extraktů, vitálních hub a dalších přírodních látek pro přirozenou podporu imunitního systému

    Zjistit více

    COPPER STAR

    Měď působí v organismu jako významný antioxidant. Dovede ochránit buňky a tkáně před působením volných radikálů, podílí se na ob

    Zjistit více

    RED CLOVER

    Jetel luční obsahuje široké spektrum vitaminů, minerálních látek a organických kyselin. Mezi nejdůležitější patři isoflavony, kter

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024