SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Zamyšlení nad rokem 2020






Poslední dva roky jsem věnoval hodně času sepisování historie Nikolčic, kde je sídlo naší společnosti SYMBINATUR s.r.o. Proto se mohu vžívat do atmosféry před sto lety a současně proběhnuvší rok porovnávat s rokem 1920:
- Po předešlém neúrodném roce přišla už na jaře neuvěřitelná bída. Lidé již neměli téměř co jíst. Místní chudé rodiny posílaly své děti žebrat o chléb nebo brambory k zámožnějším rodinám. Zakrátko se přidali i nemajetní lidé z měst. Přicházeli žebrat o jídlo. Ve škole se v lednu neučilo, pro nedostatek paliva. 1. světová válka stála životy 7 940 000 lidí, 6 486 000 bylo zajato – z toho Rusko 2,5 milionů, Rakousko-Uhersko 2,2 miliony, Německo 618 000, Itálie 530 000, Francie 446 000 a Velká Británie 192 000 mužů a bylo raněno 19 536 000 mužů.

Na prahu roku 2021 lze konstatovat, že netrpíme bídou a hladem a nežijeme ve válečném stavu, ani jsme v něm několik desetiletí nebyli. Když vznikla Československá republika a těšili jsme se z demokracie.

Ta byla 2 x narušena obdobím tzv. nesvobody a před třiceti lety byla svoboda znovu obnovena.

Nemáme si na co stěžovat, to nejpodstatnější máme. Nicméně atmosféra společnosti není v pohodě. Je nespokojenost, lidé prožívají stresy v zaměstnání, v rodinách, v osobním životě. Vytratila se víra v jednoho Boha, místo toho se prosazuje multikultura. Pro lidi je podstatné, co řeknou na jejich počínání jiní lidé. Co se dříve jevilo jako dobré, je nyní považováno za špatné a to, co je špatné, je pokládáno za dobré. Rozpadají se rodiny a již se vůbec ani nezakládají, lidé se sdružují do svazků a říkají si přítel a přítelkyně, a ještě hůře - přítel a přítel, a ten jeden z nich hraje roli přítelkyně. Uzavírají spolu smlouvy, protože počítají s tím, že se rozejdou, požehnání od rodičů ani nevyžadují a nedostávají je. Rozchody jsou časté, zakládají se nové svazky a s nimi do nich přicházejí různé děti z různých minulých vztahů a každý jedinec v takovém svazku má v sobě mnohdy nepěkné vzpomínky, zatrpklost, frustraci. Senioři živoří s nízkými důchody a lidé dnešní střední generace nemají perspektivu, že nějaký důchod budou mít. Tak nevím, zda to nevnímám příliš pesimisticky, ale určitě z toho radost nemám.

V medicíně se uplatňuje tzv. mainstreamová medicína,
obecně označovaná jako ortodoxní, alopatická, tzv. medicína hlavního proudu, založená na důkazech. Ta prosazuje systémově potlačovat akutní zánět v těle (imunosupresivy nebo nejnověji cílenými léčivy) a udržovat jej v klidové fázi. Zásadní slabinou tohoto proudu je však to, že postupně dochází k celkovému potlačení funkcí imunitního systému včetně pozitivního účinku zánětu v obranném mechanismu. Jinými slovy, tento způsob léčení vede k přechodu z akutního stavu do stavu chronického. A křivka chronických nemocí strmě stoupá.

Snažíme se tu tedy prosazovat SYMBIVITU, což je nové slovo, kterým jsme pojmenovali rovnováhu života. Ta totiž chybí. Mnoho lidí trpí fyzickými i duševními chorobami, jejichž základem je nerovnováha, nestabilita, nerozhodnost, strach, snížená sebedůvěra, obavy z budoucnosti, z důchodového věku a z jiných událostí.

Nevědí, jak získat symbivitu – rovnováhu života. Hledají lék, přírodní byliny, léčebné přístroje, hledají lékaře, léčitele, kliniky a sanatoria. Jsou ateisty nebo se obracejí k hinduismu, budhismu, islámu a zapomínají, že jejich rodiče je nechali pokřtít a že chtěli z nich mít křesťany. Točí se dokola a rovnováhu nenacházejí.

Naše poradny, které máme k dispozici, se nesnaží nabízet léky, ale snaží se ukazovat cestu, jak se lze dostat ze zamotaného kruhu ven.

A tímto směrem chceme pokračovat i v roce 2021.


MUDr. Pavel Šácha


Doporučujeme

    BOUNTY STAR

    Formule BOUNTY je určena ženám pro zlepšení pohody v premenstruačním období a v klimaktériu. Je pečlivě připravena z bylin, jejichž

    Zjistit více

    HYALURONIC ESSENCE

    Nesporně moderní a důležitá esence nejenom pro preventivní a běžné použití. Moderní formule molekul kyseliny hyaluronové okam

    Zjistit více

    Recovery H2 v kapslích

    Rozpouštění ve vodě Zažijte sílu molekulárního vodíku v jediném produktu svého druhu. Recovery H2 je jedinečná směs alkalickýc

    Zjistit více

    BARLEY STAR

    Mladý ječmen je bohatým přírodním zdrojem 18 aminokyselin, 14 minerálních látek, 12 vitaminů, vlákniny, více než 20 enzymů a další

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 Mini

    je složen z generátoru pulzů + mini aplikátor /230 x 150 x 22 mm a O,4kg/ Malý polštářový aplikátor (A1C) + řídící jednotka

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024