SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Srdce a koenzym Q 10






V polovině šedesátých let začal profesor Yamamura z Japonska používat koenzym Q 10 při městnavém srdečním selhání. Roku 1972 Gian Paolo Littarru z Itálie spolu s profesorem Karlem Folkersem dokumentovali, že nedostatek koenzymu Q 10 u člověka podporuje onemocnění srdce. Koenzym Q 10 (CoQ) nazývali jakožto všudypřítomný ubichinon a bylo zjištěno, že relativně vysoká koncentrace CoQ je v játrech, ledvinách a ve slinivce břišní. Uvnitř buněk se nachází ve vnitřní membráně mitochondrií a v jádře buňky.

Hlavní účinek koenzymu spočívá v ochraně srdečního svalu před nedostatečným prokrvením a uplatňuje se přitom jeho silný antioxidační vliv, takže neutralizuje volné radikály. Jeho nedostatek se projevuje poruchami funkce těch tělesných tkání, kde probíhá nejintenzivnější látková přeměna, tj. srdeční sval, cévní stěna, játra, slizniční povrchy v dýchacím a zažívacím systému.

Lidské tělo si umí koenzym Q10 produkovat samo. Tato schopnost se však postupně se zvyšujícím se věkem snižuje.
Dodatečná suplementace koenzymem Q10 se proto doporučuje pro každého člověka ve věku nad 30 let. Dostatečný přísun koenzymu Q10 se podílí na udržení zdravého fungování srdce a pomáhá udržovat normální krevní tlak.

Mít k dispozici přípravek k posílení a ochraně srdečního svalu, který je vlastně pumpou našeho života, je výhra pro toho, kdo myslí na prevenci, přijímá užitečné prvky ve formě, která je biologicky dostupná. Obsažené látky jsou skutečně přírodní, drží své vlastnosti, neobsahují syntetické konzervanty, nemají vedlejší efekty a vyhovují pravidlům hygieny, normám, které stanoví zákon.


Koenzym Q10
je důležitý při výrobě energie pro všechny buňky těla. Jeho dostatečný přísun do buněk přispívá k udržování celkové fyzické kondice. V případě zvýšeného energetického výdaje při náročné fyzické aktivitě dochází ke zvýšené poptávce na dodávku energie ve svalech (např. srdce, kosterní svalovina). Zlepšuje oběhový systém.

Vitamin E
je velmi účinný antioxidant. Pomáhá tělu svými antioxidačními vlastnostmi chránit buňky před oxidačním stresem. Vitamin E přispívá spolu s koenzymem Q10 ke zpomalení působení volných radikálů a tím, že na sebe bere tuto aktivitu, umožňuje, aby se koenzym Q 10 mohl uplatnit i v ostatních účincích a nemusel se spotřebovávat na antioxidační účel.

Ginkgo biloba
má velmi příznivý vliv na krevní cévy, kde ovlivňuje funkce endotelu a uvolňuje zvýšené napětí stěny cév, čímž je rozšiřuje a zajišťuje dostatečné prokrvení tkání, zabraňuje vzniku srdečních ischemických záchvatů (angina pectoris, infarkt myokardu) a arytmií.

L-karnitin
je přírodní derivát aminokyselin lysinu a methioninu, produkovaný lidským tělem v játrech za přispění vitaminu C. Má důležitou roli při transportu mastných kyselin do mitochondrií, kde jsou převedeny na energii. Díky zvýšenému přísunu energie dochází k oddálení vzniku únavy. L-karnitin podporuje zdravou funkci srdce tím, že zvyšuje vitalitu srdečního svalu.

Čtenář si dnes musí sám hledat cestu, jak si má pomoci, a buď přejde na e-shop a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.


MUDr. Pavel Šácha



Doporučujeme

    GELAHIT TOP nutris 100ks

    Složení 1 želatinová kapsle: Glukosamin hydrochlorid (99.8%) 280 mg Chondroitin sulfát (94,8%) 130 mg MSM (99,4%) 130 mg Vitamín C (L-As

    Zjistit více

    NONI FOR WOMEN STAR

    Doplněk stravy Morinda citrifolia – Noni – je rostlina s vyrovnaným obsahem složek a s příznivými účinky na imunitní systém, fyzi

    Zjistit více

    GRAPESEED STAR

    Vinnou révu zná lidstvo již několik tisíciletí. Zpočátku z jejích hroznů lidé vyráběli pouze nápoje, později se je naučili šlecht

    Zjistit více

    CORAL CALCIUM STAR

    Vědecké výzkumy dokazují, že mnoho nemocí je způsobeno nedostatkem vápníku. Vápník není určen pouze pro zdraví kostí a zubů, ale j

    Zjistit více

    Omega-3 Plus

    Doplněk stravy obsahující důležité omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA s důležitými vitamíny B9 (kyselina listová), B1, B6, B12. Omeg

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024