SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Erektylní dysfunkce a přírodními prostředky






Naše tělo je řízeno inteligentním mechanismem, který se snaží udržovat harmonii a zdraví. Když je něco v nepořádku, dává nám signál - třeba bolestí. Přímo volá: "Bolím Tě, člověče, děláš něco špatně, přestaň s tím!" Naším úkolem je poslechnout a např. odpočinout si, zvýšit pitný režim, změnit stravu.... Když signál nerespektuji správně, vezmu si tabletku proti bolesti, ona zmizí, ale jde o pouhé potlačení příznaku, příčina se neřeší. Po čase se bolest objeví znovu a bude sílit, pokud ji budu stále potlačovat a přitom nezměním životní styl. Problém se stane chronickým, objeví se porucha funkce daného orgánu. U někoho dříve, u někoho později. Takovou poruchou je i impotence neboli EREKTILNÍ DYSFUNKCE (ED). Definuje se jako neschopnost dosažení a udržení erekce dostatečné k provedení uspokojivého pohlavního styku.

V mladším věku převažují spíše příčiny psychické. Erekci potlačuje neurotický mechanismus vznikající z úzkosti, ze strachu z neúspěchu, z očekávání, z vyčerpání fyzického i duševního. Velmi častou příčinou jsou narušené partnerské vztahy.

Ve stáří jde nejčastěji o změny v cévním řečišti penisu a také o pokles mužských hormonů - androgenů. Stále častěji se objevují poruchy impotence způsobené toxickým působením alkoholu, kouřením, užíváním drog. Erektilní dysfunkci může ovlivnit celá řada onemocnění, např. cukrovka, srdečně-cévní onemocnění, nemoci štítné žlázy, prostaty, nervového systému, močového ústrojí a také celá řada onemocnění nervových a psychických. Následně je pak porucha způsobována vedlejšími účinky některých léků (psychofarmak, hypotenziv, antiandrogenů apod.)

Pro pohlavní výkonnost jsou nezbytné endokrinní žlázy a jejich hormony.

Mužský pohlavní hormon testosteron a ženský hormon estrogen jsou nezbytné pro normální pohlavní funkci. Všechny endogenní hormony pracují v harmonii jako orchestr a jejich dirigentem je hypofýza. Hormony hypofýzy regulují funkce všech endogenních žláz, včetně pohlavních žláz a nadledvinek. Podněcují mužská varlata k produkci semenné tekutiny a ženské vaječníky k tvorbě vajíček a nadledvinky k tomu, aby uchovávaly správnou hladinu cukru v krvi, při které se cítíme dobře, což je první předpoklad jakékoliv sexuální aktivity.

Hypofýza dobře pracuje, když má dostatek vitaminu E. Pro správnou funkci nadledvinek jsou důležité proteiny, vitamin E a B-komplex, zvláště pak B12, cholin a kyselina pantothenová. Celý mužský reprodukční systém obsahuje vysoké koncentrace zinku. Ve spermatu se dokonce nachází nejvyšší koncentrace zinku vůbec. Pro tvorbu spermatu je nezbytný vitamin A. Muži i ženy, kteří mají problémy dosáhnout orgasmu, často příznivě reagují na doplňování vitaminu B3 ( niacin).

Když se objeví porucha funkce, jak ji budeme řešit ? Nejsnadnější cestou je vzít si lék. Budeme tedy pokračovat v nacvičeném počínání ? Mám bolest-vezmu si lék proti bolesti, mám poruchu funkce- vezmu si lék proti poruše funkce. Ale stále neposloucháme, co nám tělo říká.

Porucha funkce se při užívání léku zlepší, ale na jak dlouho? A nebude mít synteticky vyrobený lék vedlejší účinky? A nezpůsobí mi někde jinde další problém ? Když tělo neposlechneme, funkce orgánu se zcela zastaví a vznikne degenerace - totální konec funkce. A to je od nás velmi neuvážené počínání…..

Příroda nám naštěstí v této oblasti dokáže poskytnout mnohé účinné prostředky, které mají vliv nejen na erekci, ale celkově zlepšují zdravotní stav celého organismu přirozenou cestou bez vedlejších účinků.

Prospěšné účinky má MACA - což je prastará léčivá bylina z peruánských And. Současný vědecký výzkum potvrdil její výrazný účinek na zlepšení fyzické a psychické výkonnosti, prodloužení života a především výrazný vliv na reprodukční zdraví. Působí při sexuální impotenci mužů, frigiditě žen a neplodnosti.

Stimuluje jak mozková centra, tak reprodukční orgány prostřednictvím normalizace hormonální hladiny. Zvyšuje libido a výrazně podporuje erekci. Pro své účinky je nazývána "Peruánskou viagrou".

Ginkgo biloba je nejstarším žijícím druhem stromů na světě, živá fosilie. Jedná se o rostlinu starou 150 - 200 milionů let. Listy tohoto stromu se používají již téměř 5000 let v tradiční čínské medicíně. Extrakt z listů má příznivý vliv na centrální nervový systém a krevní oběh. Prostřednictvím rozšíření cév působí na lepší prokrvení pohlavních orgánů, čímž silně podporuje jejich funkci.

Koenzym Q10 je přírodní látka, která se v malém množství vytváří v těle. Schopnost jeho tvorby se věkem snižuje a ve stáří zaniká.

Urychluje látkovou výměnu, při které se potrava přeměňuje na energii využitelnou organismem. Dodává buňkám energii. Působí jako silný antioxidant - redukuje poškození buněk volnými radikály. Používá se ke zvyšování energie, proti únavě a proti stárnutí. Uplatnění nachází tam, kde chceme zlepšovat funkce postižené tkáně.

Vitamin E - jednou ze základních funkcí vitaminu E je ochrana buněčných membrán. Má vynikající antioxidační účinky - ničí volné radikály, které poškozují buňky, čímž hraje roli v prevenci rakoviny a všech poruch funkcí.

Redukuje účinky LDL cholesterolu a zabraňuje tvorbě krevních sraženin, tím pomáhá při prevenci srdečních a cévních onemocnění včetně infarktu a mozkové mrtvice.

Zlepšuje imunitní funkce organismu, pomáhá zneškodňovat toxiny z cigaretového kouře a dalších znečišťujících látek.

Mangan a měď jsou antioxidanty, podporují energetický metabolismus a funkce nervového systému.

Také selen patří mezi antioxidanty, ovlivňuje imunitní systém a podílí se na tvorbě spermií.

Zinek je nezbytný pro správnou funkci imunitního systému - zvyšuje obranyschopnost organismu. Pomáhá při léčení mužské i ženské neplodnosti a je důležitý pro správnou činnost prostaty. Studie ukazují,že i mírný nedostatek zinku po dobu několika měsíců může způsobit vážné sexuální poruchy a snížení pohlavní touhy.

Taurin je důležitý pro energetický metabolismus, to znamená přeměnu potravy na energii. Pomáhá udržet hladinu energie po delší dobu a oddalovat nástup únavy. Zabezpečuje buňky a tkáně před působení volných radikálů.

Extrakt z rozchodnice růžové má posilující účinky, podporuje vitalitu celého těla, jeho duševní a fyzický výkon. Pomáhá stimulovat centrální nervový systém, příznivě ovlivňuje duševní zdraví a mozkovou činnost. Je vhodný při celkové tělesné slabosti, při nespavosti, nechutenství a v rekonvalescenci.

Čtenář si dnes musí sám hledat cestu, jak si má pomoci, a buď přejde na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.


MUDr. Pavel Šácha




Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024