SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Nová rubrika






Na našem webu najdete v pravém sloupci novou rubriku, která nese název

Nikolčice-blog. Je určena pro obyvatele vesnice Nikolčice a také pro rodáky, kteří žijí kdekoliv ve světě. Věnuje se historii obce.

Prvního ledna 2020 byl v zasedací síni OÚ slavnostně zahájen
Rok historie Nikolčic v datech a souvislostech.

Na každý měsíc je naplánováno jedno desetiletí.

V lednu to bylo desetiletí 1900-1010 a navíc byla zpracována „Historie ochotnického divadla v Nikolčicích od roku 1904“, v únoru desetiletí 1911-1920, v březnu bylo prezentováno desetiletí 1921-1930 a „Historie vinařství v Nikolčicích“.

Tato desetiletí jsou zpracována ve formě nástěnek, ve formě prezentace s promítáním obrázků a konečně všechny údaje týkající se historie daného desetiletí jsou umístěny do tzv. otevřené knihy.

To vše se soustředí do klubovny, kam má každý občan, kterého zajímá historie, přístup v souvislosti s otevírací dobou knihovny a každé desetiletí je zahájeno prezentací s promítáním a diskusí.

Také je v tisku nová kniha o historii Nikolčic a nakladateli byly zaslány všechny podklady k tisku.

Jak každý ví, došlo k situaci nouze kvůli koronaviru a program byl zastaven v tom smyslu, že není možno uskutečňovat přednášky, knihovna je zavřena, a tedy také klubovna, kde je expozice.

Ale nezastavila se práce na sestavování nástěnek, otevřené knihy, ani prezentací.

Je zpracováno a naposledy bylo v březnu 2020 vystaveno desetiletí 1931-1940. Na duben je připraveno desetiletí 1941-1950, pokud to situace nouze dovolí, aby bylo prezentováno. Vzhledem k tomu, že je to historicky velmi důležité desetiletí, je rozděleno na tři části.

1940-1944 - období protektorátu, samostatný rok 1945 - osvobození obce a konečně 1946-1950, které je charakterizováno změnami po únoru 1948.

Dále je zpracováno a připraveno desetiletí 1951-1960 a také další důležité desetiletí: 1961-1970.

Také jsem založil tento blog – Historie Nikolčic, kde jsou zmíněné události přehledně zaznamenány a jsou každému volně k nahlédnutí na http://symbivita.cz/blog/.

Chci zdůraznit, že vše je stále bráno jako otevřený systém, do kterého může každý občan přispět svými dílem. Stále žádám o příspěvky, fotografie, informace, opravu informací, protože podané informace nemusejí být přesné, mohou být neúplné. Je stále hodně prázdných míst, kterou nejsou podchyceny.

Cílem je zaznamenat historii a uchovat ji pro budoucí generaci.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    KUDZU STAR

    Kudzu – Puearia lobata, má domov v Indii, Číně a Japonsku. Tradiční čínská medicína využívala kudzu k potlačení účinků alkoholu

    Zjistit více

    Penoxal 50 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    PAU D`ARCO

    Kdo by neslyšel o tajemných silách, které se skrývají v šeru deštných pralesů Jižní Ameriky. Díky po generacích předávanému uměn

    Zjistit více

    RELEASE STAR

    Doplněk stravy Složení sirupu je voleno tak, aby přinášelo dobrou pohodu, relaxaci i spánek a dobré trávení. Obsah: 120 ml Obsa

    Zjistit více

    ECHINACEA STAR

    potravní doplněk sirup s obsahem látek podporujících obranyschopnost Třapatka nachová – echinacea purpurea - podporuje odolnost -

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024