SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kombinace s vilcacorou






Latinsky Uncaria tomentosa říká se jí Cat´s Claw, česky kočičí dráp, známá též jako Vilcacora Pojmenování vzniklo díky trnům, pokrývajícím výhonek, umožňující liáně přichytit se ke kmeni vysokého stromu a dostat se tak co nejvýše, za světlem.

Výhonky dosahují až několik desítek metrů. Rostou pomalu a plné délky dorůstají během dvaceti let. Při sklizni se dnes sbírá pouze kůra, aby nedošlo k poškození kořenů a zajistilo se další množení rostliny. Vláda Peru v důsledku obrovské poptávky po zázračném léku uzákonila termíny a množství sklizně, aby zabránila vyčerpání zásob této cenné rostliny. Dnes, po regulaci těžby se z pralesa získává kolem 300 000 kg ročně. V současnosti pěstují Uncarii Tomentosu původní peruánští Indiáni na plantážích pod patronací světových farmaceutických koncernů. Mělo by se tak zabránit narušení rovnováhy deštného pralesa při stále se zvyšující spotřebě této rostliny.

Nejprve samotná Vilcacora. Čistí organismus a stimuluje imunitní reakce, má protizánětlivý účinek, čistí trávicí ústrojí, střeva a játra. Používá se při léčení alergií, kožních problémů, astmatu, bolestí kloubů a jiných zánětlivých stavů. Vhodný je pro podporu imunitního systému v období nachlazení a chřipek- vykazuje protivorové a protibakteriální účinky. Napomáhá posilovat aktivitu bílých krvinek, lymfocytů, které jsou schopny detekovat a zlikvidovat infekce a také produkovat protilátky.

Vilcacoru lze kombinovat s glukosaminem v prevenci degenerativních procesů pohybového aparátu. Vilcacora má velký rozsak svých účinků - od protizánětlivých a protimikrobiálních obecně, přes adaptogenní až po protimutagenní (tedy protirakovinné). Závěry klinických studií potvrzují účinné užití při prevenci a léčbě - akné, herpesu, alergií, astmatu, problémů gastrointestinálního traktu typu Crohnovy nemoci, žaludečních vředů, gastritid, onemocnění střev vůbec, candidózy, diabetu, hypoglykemie, zánětu prostaty, artritidy, zánětu kloubního váčku, fibromyalgie, problémů menstruačního cyklu a menopausy, hypertenze, nemocí oběhového systému i rakovinových nádorů. Vilcacora se nejčastěji užívá k celkovému zvýšení imunity. Je dokonce účinná natolik, že pomáhá jako podpůrný prostředek při léčbě AIDS. Léčivé účinky Vilcacory jsou skutečně mnohostranné. Důležité je, že jsou přitom velmi šetrné k lidskému organismu.

Glucosamin zase užíváme při bolestech zánětlivých kloubů, při degenerativních změnách, po operacích kloubů k urychlení hojení, při revmatických nemocech, při tzv. tenisovém lokti, ale také ke zlepšení lymfatického systému při slabé obranyschopnosti. K podpoře růstu vlasů po ozařování při léčbě nádorových onemocnění.

Vilcacoru lze také kombinovat se MSM (methylsulfonylmethane). Ten aktivně ovlivňuje řadu enzymů, působí na hormonální rovnováhu a funkce imunitního systému.

Takže uplatnění nacházíme všude tam, kde probíhá zánět, všude tam, kde potřebujeme podpořit imunitní systém, protivirový, protibakteriální a protizánětlivý účinek.

Vzhledem omezující legislativě ze strany EU si čtenář musí sám hledat cestu, jak si má pomoci, a buď přejde na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.

MUDr.Šácha


Doporučujeme

    pH - Indikační proužky

    Super senzitivní indikační proužky na měření pH moči - 100 ks. Škála pH 4,5 - 9,0

    Zjistit více

    FLEXI-MOBILITY STAR

    Glukosamin sulfát tvoří přirozenou součást kloubních chrupavek a synoviální tekutiny. Je to látka tělu vlastní, která se tvoří z kr

    Zjistit více

    ARTICHOKE STAR

    Sirup pro dobré trávení s hlavní složkou – bylinou artyčok. Ve starém Římě byly artyčoky důležitým pokrmem při hostinách

    Zjistit více

    L-TYROSINE STAR

    Tyrosin je jednou z dvaceti základních proteinogenních aminokyselin. Je to neesenciální aminokyselina. Vzniká z esenciálního fenylalaninu,

    Zjistit více

    SHOCK STAR

    Žraloci jsou pravděpodobně nejdéle žijící obratlovci na Zemi, zatímco jiné druhy fauny vymizely. Tento predátor si během svého dlouhé

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024