SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Jak pomoci kloubům?






To je častá otázka.

Klouby vykonávají poměrně těžkou i náročnou funkci, umožňují nám flexibilitu pohybu v různých směrech, jsou takovým nárazníkovým systémem, musejí tlumit nárazy, nesou váhu těla…

Mají velmi dokonalý systém údržby a ochrany, který jejich funkci zajišťuje. Podívejte se do svědomí, jak s klouby zacházíte, jak o ně pečujete. A porovnejte tuto péči s vlastním autem, které má také klouby, péra, tlumiče.

„Klouby“ u auta vydrží sotva několik let a musíte je obnovovat, promazávat, nesmíte je přetěžovat.
- Jak zatěžuje klouby těžce pracující člověk, který zvedá těžké předměty, přenáší je z místa na místo?
- Jak zatěžuje klouby sportovec? Nemluvě o vrcholovém sportovci...
- A co myslíte, zatěžuje klouby také člověk při sedavém zaměstnání a řidič?

Představme si tedy kupříkladu pohyb kyčelního kloubu při nasedání do vozidla a při vysedání, poté, co řidič dvě hodiny seděl...

Klouby zatuhly a náhle jsou zatíženy při vystupování z auta - au, co se v tom kloubu děje...?

Važme si proto kloubů, dokud se hýbou bez bolesti - hýbejte jimi přiměřeně, dávejte jim odpočinout, nezatěžujte je nadměrnou vahou, poskytujte jim výživu, kterou potřebují.

V přípravě pomocného prostředku je třeba dobře vypracovat recept přírodních látek, které mají účinnost zaměřenu na dobrou funkci kloubů. Musí splňuvat přísná kritéria, vyhovovat pravidlům hygieny, normám, které stanoví zákon. Plnit výzvu dnešní doby, aby obsažené látky byly skutečně přírodní, držely své vlastnosti, neobsahovaly syntetické konzervanty, byly ověřeny, testovány, neměly vedlejší účinky, dále aby jednotlivé složky působily synergicky, tj. navzájem se doplňovaly a působily v těle jen pozitivní reakce.

Podívejme se, co takový recept má obsahovat:
Glucosamin - existuje ve formě sulfátu a hydrochloridu.
Glukosamin se podílí na udržování funkce a obnovování chrupavek, šlach.

Zlepšuje také funkci lymfatického systému. Je bazickým derivátem glukózy, který se používá jako pomocný prostředek ke zmírnění zánětu a bolestí při léčbě zánětů kloubů, šlach, kloubních pouzder, dále ke zlepšení degenerativních procesů postihujících meziobratlové ploténky.

Glukosamin ve spojení s vilcacorou zvyšuje imunitní reakce, protože má kromě protizánětlivého účinku také účinek antibakteriální, antivirový, protinádorový a antioxidanční a zlepšuje stav lymfatického systému. Vilcacora má velkou budoucnost.

Chondroitin sulfát je zastoupen v mezibuněčné hmotě chrupavky. Osmoticky zadržuje vodu, čímž dává chrupavce pružnost. Při dlouhodobém užívání má příznivé účinky proti bolesti a zánětu např. při artróze kloubů.

Methylsulfonylmethan (MSM) je organická sloučenina síry. Této sloučenině jsou přisuzovány protizánětlivé účinky, tlumí bolestivost a otoky kloubů. Účinnost však nebyla s jistotou prokázána a vědecká společnost požaduje větší studie, nicméně je i přesto tato sloučenina zařazována do mnohých receptur, zaměřených pro pomoc kloubům.

Boswellia: Jedná se o extrakt pryskyřice získávané z indického listnatého stromu boswellia serrata. S výše uvedeným chondroitinem a kyselinou hyaluronovou přispívá k normální tvorbě kolagenu pro správnou funkci chrupavek a kostí. Vědecky se zkoumá účinek boswelie hlavně na léčbu zánětů kloubů na základě předpokladu, že se k tomu účelu používá v Asii a v arabských zemích od dávnověku.

L- prolin: Stará se o syntézu a stabilitu kolagenu, což je hlavní strukturální bílkovina, tvořící základ pro všechny pojivové tkáně a v tomto případě i klouby.

Kyselina hyaluronová – tekutina budoucnosti
Má schopnost na sebe vázat velké množství vody a vyměňovat ionty (jednomocné proti dvojmocným kationtům) prostřednictvím negativního náboje proteoglykanu. Vyskytuje se v mezibuněčném prostoru a vytváří prostředí, v němž buňky mezi sebou komunikují. Zajišťuje správné fungování komunikačního a řídicího systému buněk.

Bromelain známe především jako trávicí enzym, přispívá k dokonalejšímu rozštěpení naší potravy, pečuje o tělo především tak, aby z něho včas eliminoval lidské jedy (homotoxiny). Takové jedovaté látky se potom neskladují v "úložných prostorách". V receptu je přítomen pro jeho vliv na zánětlivý proces a související bolestivé stavy, brání ztuhlosti kloubů.

Extrakt z kůry vrby bílé obsahuje přírodní salicyláty a očekává se od něj potlačující vliv na sekreci prostaglandinů, které se zvyšují při bolesti a zánětu.

Vzhledem omezující legislativě ze strany EU si čtenář musí sám hledat cestu, jak si má pomoci nebo může svůj dotaz napsat do poradny.

MUDr. Pavel Šácha


Doporučujeme

    CHLORELLA STAR

    Chlorella je zelená sladkovodní řasa, jednobuněčný organismus, jehož název je odvozen od latinského slova s významem „malý a zelený

    Zjistit více

    L-ARGININE 500

    L-ARGININ 500 obsahuje esenciální aminokyselinu arginin, která je důležitá pro výživu a růst tkání. Je vhodný zejména pro sportovce,

    Zjistit více

    Penoxal 100 mg

    Penoxal má 100% přírodní složení obohacené o vitamín C a beta glukan, které přispívá k nomální funkci imunitního systému. Penox

    Zjistit více

    MAI-REI SHIITAKE STAR (Vita Star)

    Formule VITA STAR je směsí hub Maitake, Shiitale a Reishi, které se pro své účinky používají již stovky let. Grifola frondosa (Maitake)

    Zjistit více

    SLIM EFFECT- Lemon

    spalovač tuků a zároveň stimulant - zvyšuje rychlost metabolismu, a tak zajišťuje vyšší výdej energie i bez fyzického pohybu - spalu

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024