SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Hodnocení roku 2021






Každým rokem, co existuje naše společnost SYMBINATUR s. r. o., jsem psal ke konci roku hodnocení. Hned to první, co nutně přijde na mysl, je covid -19. Jde o dobu covidovou. Hodně věcí se odehrálo.

Přírodní zákonitost
Navzdory tomu, že každé chřipkové (virové) období přichází na podzim a končí na jaře, je pozoruhodné, že to minulé období se nazývalo covidové a že se o chřipce nemluvilo, nebo jen okrajově. Jak je možné, že se nevyskytovala chřipka, ale že byl detekován jen SARS-CoV-2 a jeho mutace?

Rozpoutalo se celosvětové šílenství, které rozdělilo lidi na ty, kteří jsou očkováni, a ty, kteří očkováni nejsou.

Téma
Obecné téma očkování je „věčné“ téma a jak laická, tak i lékařská veřejnost se v názorech rozcházela a rozcházet bude.
Je to vnější zásah do imunitního systému a vždy má jen a jen individuální reakci.

Jednomu "neudělá nic", jinému přivodí potíže - a je zcela jedno, jestli je to ta vakcína nebo jiná vakcína, modernější nebo více proklamovaná.

Kdo má rozhodnout? Je to 50 na 50.
- Když nebudete očkovat a dostanete nemoc, budete si vyčítat, že jste neočkovali.
- Když budete očkovat a svému imunitnímu systému ublížíte, budete si vyčítat, že jste očkovali.

Rozhodnutí musíte vydat jedině vy.

Podmínky a rozbor
Každý má jiné podmínky ke svému rozhodování. Jeden by se rád neočkoval, ale nutí ho k tomu okolnosti k udržení své existence. Jiný pracuje doma a nechodí do společnosti apod.

Ve své praxi jsem se soustředil na podrobný rozbor situace (a činím tak i v naší speciální poradně PIIP), inklusive určení priority (očkovat / neočkovat).

Při rozboru by se měl zkoumat imunitní systém, jaterní testy a celkový klinický stav, dispozice k nemocem, kritické faktory apod.

Pro a proti
- Chápal bych naše moci-pány, že musejí prosazovat tzv. stádní politiku (od slova stádo); aby bylo očkování efektivní, musí být proočkováno celé stádo a ta menšina, kterým může očkování ublížit, má prostě „smůlu“. A když někdo odmítne, hrozí mu vyloučení ze stáda…

A to je kámen úrazu. V médiích probíhají nekonečné diskuse, kde se střetávají zástupci obou jmenovaných táborů. Každý z nich se opírá o nějaká fakta, která jsou ovšem zaměřena pouze jedním směrem, tím, který vyhovuje jejich „pravdě“.
Člověk si myslí, že jedná správně, a vůbec nemusí tušit, že jedná špatně. Může se opírat o vědeckou studii, která dává určitá čísla, ale nikdy nedává jasnou odpověď, protože to ani není možné. Pokud dotyčný tvrdí, že "jedině očkování dává jistotu, že se tím covid přemůže" – je to lež nebo polopravda. Nikdo na světě neví, jak to je. Virus systematicky mutuje, a když se vyrobí vakcína, již je přítomen virus jiný…

Ten, který je v opozičním postavení, také neříká pravdu, nemá dostatečné informace, hodně věcí jen odhaduje. Také se snaží opřít o nějakou světovou kapacitu, studii, zkušenosti, ale i on si vybírá jenom ta fakta, která hrají ve prospěch jeho pravdy. Také říká polopravdy.

Atmosféra strachu a nejistoty

Pokud je jedna strana nekompromisní a tvrdě vyžaduje, aby její pravdu přijali i druzí, jde o nátlak, porušují se základní lidská práva o svobodném rozhodnutí. Využívá se nátlak ve formě strachu, vytváří se pocit nejistoty, pochybností. Vymýšlejí se strategie jak ty, kteří se nechtějí očkovat, přinutit se očkovat.

Duchovním pohledem
Dnešní svět žije sekulárním způsobem - tedy není vázán na žádnou náboženskou ideologii, byť současně zaručuje svým občanům svobodu vyznání. Je mi to líto, protože je např. v Bibli popisována taková situace jasně a zřetelně, počínaje tím, že had oslovil Evu, řekl jí polopravdu a uvedl ji v pochybnost. Satan usiloval o zničení víry Evy ve Stvořitele, a vlastně tak dal impuls k lidskému hříchu a odvracení se od Boha. Celá Bible ukazuje velmi četné množství příkladů, jak to dopadá tam, kde je člověk odvrácen od Boha, a tam, kde je k němu postaven čelem.

A když to aplikujeme do dnešní doby, kdy je mezi námi vyvolána nejistota, strach, nátlak, vztek, pak je jasné, že ani jedna strana není k Bohu postavena čelem, je ve spáru „našeptávače“.

A ten člověk, který svou nepravdou či polopravdou svádí ostatní lidi k nesprávnému rozhodnutí, bude v konečném zúčtování (a tomu se nikdo nevyhne) na tom mnohem hůře než ten, který tomu nátlaku podlehne. V případě situace kolem covidu padá tíha na politiky, na vědce, kteří tvrdí, že „vědí“, a přitom vědí, že vlastně nevědí nebo si nepřipouštějí, že nevědí. A nejtěžší kalibr hříchu spočívá na vědcích, kteří jsou ve službách politiky. Tíha padá na různé řečníky, kteří „svou pravdu“ hlásají na tribunách, na novináře, redaktory, kteří velmi masivně snášejí déšť polopravd na obyvatelstvo. Na představitele farmaceutických společností, kteří tvrdí, že jejich léky jsou bezpečné, a vědomě porušují proklamované pravilo, že lék, který má být používán lidmi, musí projít patnáctiletým obdobím sledování účinků a nežádoucích projevů…, a přesto lék vypustí k užívání po velmi krátké, neověřené době, s vizí ohromných zisků. A zde nyní ani nemluvím o těch jednotlivcích či společnostech, kteří se na situaci strachu a nejistoty přiživují nekalým podnikáním.

Tak v takové atmosféře proběhl rok 2021. Karantény, lockdowny, ekonomický úpadek, narůstající inflace, zdražování a také poznání, že demokracie "dostává na frak", cenzura je na mnoha úrovních, jasná nebo skrytá. Také proběhla výměna vlády za podivných, až kabaretních okolností. Naše společnost se uskromnila, byla a je v pokoře, protože se snažíme žít s Bohem, nevycházíme vstříc nástrahám covidu. Věříme, že se nám to bude dařit i v roce 2022. Na našich portálech jsme rozvinuli aktivitu blogů, dokončili jsme knihu a je připravována další. E-shop, který je součástí SYMBINATUR, dostál určitých změn, s některými dodavateli jsme se rozešli, někteří dokonce zkrachovali. Navázali jsme nové spolupráce a chystáme se vytvořit aktivitu v oblasti epigenetiky, v řešení funkčních poruch, hodláme jít cestou hledání rovnováhy v oblasti imunity a např. v indexu omega 3 / 6 mastných kyselin.

Filozofie SYMBIVITY - rovnováhy života zůstala v roce 2021 stejná a zůstane tak i v roce 2022.


MUDr. P. Šácha



Doporučujeme

    SUPEROXIDE DISMUTASE

    Volné radikály jsou atomy nebo sloučeniny charakteristické tím, že obsahují jeden nebo více volných elektronů. To z nich činí látky a

    Zjistit více

    GRAPESEED STAR

    Vinnou révu zná lidstvo již několik tisíciletí. Zpočátku z jejích hroznů lidé vyráběli pouze nápoje, později se je naučili šlecht

    Zjistit více

    RED CLOVER

    Jetel luční obsahuje široké spektrum vitaminů, minerálních látek a organických kyselin. Mezi nejdůležitější patři isoflavony, kter

    Zjistit více

    LECITHIN 500 STAR

    Potravní doplněk Lecitin je stavebním prvkem buněčných stěn a membrán všech buněk v lidském těle. Jeho dostatek podporuje základní

    Zjistit více

    IMMUNITY STAR

    Zvyšování imunity má v dnešní době mimořádný význam, protože lidský organismus je velmi často oslabován chemickými přísadami (hl

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024