SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

DAOSin 30 tobolek






DAOSiN® obsahuje enzym diaminooxidázu (DAO), který napomáhá odbourávání histaminu přijatého ve stravě. K odbourávání dochází ve střevě, kde tento enzym působí.

Histamin
je chemická látka potřebná pro mnoho metabolických pochodů v lidském těle. Náš organismus si histamin sám syntetizuje a skladuje, a zároveň ho i přijímá ze stravy.

Jestliže má strava příliš vysoký obsah histaminů, nemusí už být tělo schopno histamin účinně odbourávat, a ten se pak ve střevu dlouhou dobu rozkládá.

Alkohol a některé léky mohou navíc aktivitu enzymu DAO významně snížit. Pokud odbourávání histaminů trvá dlouho, dochází k přechodnému zvýšení hladiny histaminu v těle. Zejména kombinovaná konzumace potravin bohatých na histamin (alkohol a sýr) může přispět ke zvýšení hladiny histaminu v těle.

Příznaky
Histaminová intolerance je zjednodušeně nerovnováha v těle mezi histaminem a enzymem DAO. Velké množství zkonzumovaného histaminu vede k nedostatku enzymu DAO, to znamená, že vaše tělo není schopno rozložit zmíněný histamin dostatečně rychle.

- Trvalá histaminová intolerance je dána genetickým defektem a trvalým deficitem enzymu DAO. Tento deficit postihuje 1-3 % lidí a trvale ovlivňuje kvalitu jejich života.

- Dočasná histaminová intolerance je popisována jako dočasná blokáda / inhibice nebo snížení aktivity enzymu DAO určitými potravinami, alkoholem nebo léčivy. Tento dočasný stav může prakticky postihnout každého jedince, přičemž dojde k dočasným symptomům: bolest hlavy, těžký pocit v žaludku, závratě, ztráta chuti k jídlu způsobená i relativně malým množstvím požitého alkoholu nebo léčiv.

Dávkování:
1 tobolku 15 minut před jídlem obsahujícím histamin.
Zapijte vodou. Tobolky polykejte celé. Maximální denní dávka jsou tři tobolky (odpovídá třem jídlům obsahujícím histamin denně).

Složení:
Obsahuje bezhistaminový extrakt bílkoviny (bohatý na přírodní diaminooxidázu).

Stabilizátor: mikrokrystalická celulóza, stěna tobolky (hydroxypropylmetylcelulóza), sacharóza, kyselina L-askorbová (vitamin C), rýžový škrob, lešticí látka: šelak, stabilizátor: hydroxypropylcelulóza, proteinový extrakt z vepřové ledviny (0,1 % diaminooxidáza), plnidlo: polyvinylpolypyrrolidon, protispékavá látka: mastek, modifikovaný škrob, zahušťovadlo: sodná sůl karboxymetylcelulózy, zvlhčující látka: glycerol.

Upozornění:
Nepřekračujte doporučené denní dávkování! Potravinové doplňky nenahrazují vyváženou a pestrou stravu a zdravý životní styl. Uchovávejte mimo dohled a dosah dětí. Skladujte na chladném místě. Produkt nevhodný pro vegetariány (pro svůj živočišný původ).


Doporučujeme

    CAYENNE STAR

    Hlavní účinnou složkou v produktu CAYENNE STAR je kapsaicin. Tato látka se řadí mezi látky stimulující výdej tělesného tepla – ovli

    Zjistit více

    UltiCare LT-99 best + B1C kruh

    - Malý polštářový aplikátor (A1C) - Dlouhý polštářový aplikátor (A4C) - (B1C okruh)+ řídící jednotka Více informací

    Zjistit více

    C-M-Z-3 STAR

    Vápník napomáhá normální srážlivosti krve, podporuje energetický metabolismus, činnost svalů, funkci nervových přenosů, funkce tráv

    Zjistit více

    CARSICO STAR

    Koenzym Q10 je důležitý pro všechny buňky těla při výrobě energie. Jeho dostatečný přísun do buněk přispívá k udržování celkov

    Zjistit více

    GELAHIT TOP nutris 300ks

    Složení 1 želatinová kapsle: Glukosamin hydrochlorid (99.8%) 280 mg Chondroitin sulfát (94,8%) 130 mg MSM (99,4%) 130 mg Vitamín C (L-As

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024