SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Chitosan - živočišná vláknina






Chitosan lze považovat za živočišnou vlákninu, která je součástí krunýře korýše. Je mu věnována velká experimentální pozornost pro jeho vychytávací schopnost tuků - je větší, než mají některé chemické léky, a má výrazně lepší schopnost vázat tuk než vláknina rostlinná. Pojme 4-6 x větší množství tuků vzhledem k vlastní hmotnosti, snižuje hladinu cholesterolu a triglyceridů. Váže žlučové kyseliny, má kapacitu zadržovat olej.

Zjednodušeně řečeno chitosan se váže k potravinovému tuku a zamezuje jeho vstřebání do krve. Zadržený tuk následně vylučuje z organizmu. Zlepšuje funkci tlustého střeva, ovlivňuje střevní flóru tím, že váže toxické bakterie a opět i ty odvádí z těla. Zmírňuje plynatost. Chitosan je látka bezpečná a lze jej použít také proti dně a u nemocí, kde je charakteristická tvorba ledvinových kamenů. Rovněž je referováno o pozitivním vlivu chitosanu z hlediska ochrany jaterního parenchymu.

Účinek chitosanu se zvyšuje současným podáním vitamínu C.

Všechny uvedené vlastnosti chitosanu jsou v souladu s filozofií celostní medicíny, lze jej zařadit jako vhodný doplněk do programu kontrolované hmotnosti, detoxikace, odbourávání vysokého cholesterolu, při dně a zvýšené tendenci k tvorbě ledvinových kamenů.

Vláknina pro snížení hladiny cholesterolu a redukci hmotnosti, má možnost stát se nejbezpečnější a nejefektivnější cestou úbytku na váze a podpory zdraví, jaká kdy byla až podnes objevena. Chitosan je vlákninou doslova "lapající" tuky. Ideálně bychom měli zařadit do naší stravy potraviny bohaté na vlákniny, snížit příjem tuků a nezapomínat na vitamínové a minerální doplňky. A také bychom neměli zapomínat cvičit. Denně bychom měli uvažovat o tom, jak zmírnit naši míru stresu. Rozhodně není zamýšlen jako prostředek, který by umožňoval hladce přestát následky nedostatečné sebekázně. Je zapotřebí, aby si každý, kdo se rozhodne například pro potravní doplněk obsahující chitosan, uvědomil nutnost sebekontroly, bez níž se jeho užívání stává pověstným "litím vody do děravého hrnce".

CHITOSAN je významným pomocníkem jedině tam, kde člověk zapojil i svou vůli. Výborně podporuje a povzbuzuje, nemůže však nahradit vlastní úsilí.

Zdroj: STARLIFE

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024