SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

SYMBIVITA






O symbióze přednáším a snažím se o ni v různých úrovních více než 20 let. Symbióza zajišťuje rovnováhu a stabilitu. Jde o soužití dvou i více subjektů tak, aby si navzájem prospívali.

Když se podíváte do přírody, najdete tam na každém kroku symbiózu. Velké zvíře snáší na zádech malého ptáčka, který mu vyzobává kožní parazity. Sasanka se usadí na krunýři korýše, chrání ho a korýš ji zase přesouvá prostorem. I v našem těle je neustálá homeostáza (rovnováha) a regulační systém se snaží ji udržet. Ve střevu je usídleno velké množství různých mikroorganizmů, využívají hostitelské prostředí střeva člověka ke své obživě a na oplátku člověku pomáhají v metabolických procesech, syntéze vitaminů, odbourávání cholesterolu atd. Vždycky, když je symbióza narušena, objeví se problém, nebo v těle propukne nemoc.

Naše společnost nese řadu let název SYMBINATUR, což znamená symbióza s přírodou. Když pomáháš přírodě, ona pomáhá tobě. Člověk musí žít v symbióze s přírodou, a čím více se od přírody vzdaluje díky civilizačním pokrokům, tím větší máme problémy. SYMBINATUR tedy volá po návratu k přírodě a k přírodním zákonům.

Moderní doba chemické technologie se snaží kopírovat sloučeniny z přírody a daří se jí to. Dokáže vyrobit jakoukoliv látku, která se v přírodě vyskytuje. Historie ukazuje, že jedna přírodní látka má léčivý účinek a lidé ji po léta k léčení používali, „vyráběli“ si ji tím, že z byliny tu látku extrahovali. Dnes existují přesně vypracované výrobní postupy, které z různých sloučenin tu substanci uměle vyrobí. Tedy vznikne stejná látka, ale přijde se k ní nepřírodním postupem. Ta látka účinkuje, ale pro tělo není přirozená, a proto ji tělo odmítá. Jenže výroba takové látky je levná v porovnáním s výrobou přírodní extrakce. Lékárny jsou zaplaveny chemicky vyrobenou látkou s proklamací, že jde o látku na přírodní bázi. Do čela se staví zisk před dodržováním přírodních zákonů a upřednostňují se zákony ekonomiky, politiky a obchodu, které vytvářejí takové podmínky, aby čistě přírodní produkty nemohly být vyráběny, a pro ně (pro zisky) by bylo nejlépe, kdyby byly úplně zakázány.

SYMBINATUR přednáší, píše články, vede s lidmi rozhovory, pořádá turistické akce do přírody, propaguje rekreační sport, kolo, NORDIC WALKING, plavání, podněcuje, aby do přírody jezdily celé rodiny, aby si na sebe její členové udělali čas. SYMBINATUR mluví o vztazích mezi členy rodiny, mezi spolupracovníky, sousedy, mluví o vztahu k Bohu a jeho zákonům.

Spolupracuje s firmami, které disponují prostředky, respektující přírodní zákony. Sami se také v některých případech podílíme na sestavování receptur potravních doplňků.

Sestavit recept potravního doplňku tak, aby vyhověl požadavkům doby, není jednoduché. Musí splňovat přísná kritéria, vyhovět pravidlům hygieny, normám, které stanoví zákon. Jde také o to, aby obsažené látky byly skutečně přírodní, držely své vlastnosti, neobsahovaly syntetické konzervanty, dále aby byly ověřeny, testovány, neměly vedlejší účinky. Také je potřebné, aby jednotlivé složky působily synergicky, tj. navzájem se doplňovaly a vyvolávaly v těle jen pozitivní reakce.

A tak přichází další etapa naší společnosti. Okolnosti nás nutí oddělit obchod od filozofie. Všechno kolem přírodních produktů stále přísluší SYMBINATUR s.r.o , tam se nic nezmění. Ale zakládáme nový portál s názvem SYMBIVITA. Rozvíjí myšlenky symbiózy na různých úrovních a půjde v ní hlavně o vitalitu, jak díky symbióze zlepšovat kvalitu života.
Všichni jsou si navzájem prospěšní.

Zapojíte se do našeho hnutí také?


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    APPLE CIDER VINEGAR

    Aktivní složkou jablečného octa- APPLE CIDER VINEGAR - je kombinace minerálů a kyseliny octové. Z minerálů se jedná zejména o draslík,

    Zjistit více

    pH - Indikační proužky

    Super senzitivní indikační proužky na měření pH moči - 100 ks. Škála pH 4,5 - 9,0

    Zjistit více

    Bio Rabanon 20 x 10 ml

    Bio Rabanon je 100% šťáva z černé ředkve, která výrazně podporuje sekreci žluči, zlepšuje funkci jater, odstraňuje toxické látky z

    Zjistit více

    CLA 1000

    CLA - konjugovaná kyselina linolová je podle vědců schopná působit v těle tak, že zvýší a podpoří odbourávání tukových zásob a t

    Zjistit více

    JOINT ACTIVITY

    JOINT ACTIVITY je vysoce účinnou kombinací látek – glukosamin, chondroitin a MSM (metylsulfonylmetan), které pomáhají přímo vyživovat

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024