SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Nechci být po bitvě generálem, říká internista, MUDr. Radan Gocal

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

V současné době zavládla v Česku panika, lidé se bojí koronaviru, vidí ty nejhorší scénáře. Já v tomto článku nechci zlehčovat situaci, ale rád bych se vyjádřil k dění kolem koronaviru a také se budu snažit vás trochu navést na optimističtější vlnu.

Jak se k tomuto stavu staví lajk?

Současná medicína nic nemá, jen když se dostaneme do kritického stavu, pak se dostaneme do nemocnice, a když budeme mít štěstí, pak bude volný i dýchací přístroj. Strach, strach a strach, to je efekt kroků současné vlády. Strach však výrazně oslabuje imunitní systém člověka. Nevím, jestli pan ministr používá vlastní rozum nebo naslouchá jen svým poradcům a náměstkům, ale vím, že on má nést plnou odpovědnost za své činy a slova. Současná medicína nic nenabízí, to je bohužel fakt.

Dne 13. 3. 2020 jsem se díval na ČT1, kde hovořil hlavní epidemiolog IKEMu. Bylo fajn vidět člověka, který se stále usmíval, to bylo alespoň pozitivní. Když se ho moderátorka ptala, zda kroky vlády jsou správné, odpověděl, že ano, tyto kroky však nepovedou ke snížení nemocnosti ani úmrtnosti, ale infekci zpomalí. Jinými slovy, protože nemáme připravené zdravotní kapacity s potřebnými přístroji, musíme vše posunout v čase, ale nemoc postihne stejné množství lidí a nebude probíhat mírněji.

Pan ministr opakovaně zdůraznil mýty, tedy co určitě proti virům nefunguje. Jeden z mýtu byl i česnek. Toto rčení mě naštvalo, a to ze 2 důvodů: 1. Pokud lidé budou mít strach a beznadějně čekat, až virus potká i je, budou tak vystrašeni, že jejich imunita bude zcela na dně. I pan ministr a jeho náměstci si mohli přečíst výzkumné práce o tom, co umí psychika, ať v dobrém nebo ve špatném, a já od něj neslyšel nic, co by běžné lidi povzbudilo. To není jen smutné, je to vrchol neodbornosti. A za druhé ten česnek, k tomu se vyjádřím dále.

Nechci být jen kritikem, aniž bych napsal, co lze pro své zdraví, pro imunitu i proti virům dělat. Zkusím jen stručně znovu popsat, jsou to postupy staletími vyzkoušené, možná nepomohou všem, ale mohou pomoci mnoha lidem a já považuji za správné, aby lidé tyto informace dostávali. Na nás lidech pak bude, zda je použijeme nebo ne, především proto, že většinou se jedná o zcela bezpečné přírodní látky, které nikdy neublíží.

Jak si pomoci?

Česnek, stříbro a kvalitní med.

U všech bylo provedeno mnoho studií ve výzkumných centrech a na univerzitách, každý si je může vyhledat na internetu. U všech byl prokázán velmi silný protivirový efekt, včetně česneku. Je smutné, že to oficiální kruhy ani neví.

Myslím si, že všichni lidé budou souhlasit s tím, že česnek i med jsou bezpečné potraviny a určitě jim ublížit nemohou. Co se týče stříbra, u kterého byl prokázán velmi silný efekt proti virům i bakteriím, tak to není potravinou. Protivirový efekt je však jednoznačný, ale nikdy neproběhly testy, že je stříbro bezpečné pro použití, tak jako u léků. Testy jsou velmi drahé a stříbro je přírodní, není patentovatelné. Sám se divím, že u tak účinné látky stát tyto testy nefinancoval a neprovedl. Viry totiž likviduje velmi účinně.

Byliny

Je jich mnoho: astragalus, Pau d. arco, SUMA, echinacea, rakytník, houby / cordyceps, reishi, shiitake, curcumin z kurkumy a další. U všech bylo provedeno mnoho studií, ty nebyly zaměřené proti virům, ale většinou se studoval jejich efekt na imunitní systém, vždy pozitivní. Snažme se proto mít dobrý imunitní systém, opět se jedná o běžné a povolené potraviny, které nemohou nikomu ublížit.

Kolostrum

Pokud je kolostrum kvalitní, z prvních nápojů a zpracované správnou technologií / tedy sušené mrazem, nepasterizované a testované mikrobiologicky, přenáší informace pomocí informačních molekul a výrazně může doplnit efekt bylinek a hub.

Betaglukany

Osobně nejsem zastáncem extraktů, ale mnoho rostlin, jako například mladý ječmen nebo právě houby, obsahují velké množství beta glukanů, opět se budu opakovat, efekt beta glukanů ve prospěch kvality naší imunity je nyní opakovaně prokázán ve výzkumných centrech.

Pak existují samozřejmě postupy, které by stály za další výzkum, bohužel nemohu napsat, že je doporučuji lidem, mohu jen napsat, že bez obav bych je sám použil v případě potřeby, pokud bych měl problém s těžkým průběhem virózy. Jedná se o konopí, MMS, ozon, peroxid vodíku.

Každá buňka v těle, i ta imunitní, potřebuje přinejmenším dostatek vitamínů D3, C a esenciálních živin EPA a DHA – omega 3 mastných kyselin.

Jen tak každé tělo může fungovat v rámci svých možností co nejlépe. Je smutné, že ani ministr, jeho poradci, náměstci ani imunologové lidem neříkají tato velmi důležitá fakta a znovu se budu opakovat, pro vše existuje řada oficiálních studií.

Vitamín D3, k jeho tvorbě potřebujeme slunce, pak se v naši kůži začne tvořit vitamín D a kompletně se dotvoří v našich ledvinách. Když je málo slunce, tvoří se málo vitamínu D3, tedy v zimním období ho má každý člověk pod normu, což mohu doložit stovkami měřených pacientů u nás v ambulanci. U starých lidí existuje ještě další problém, procesy v kůži ani v ledvinách již nefungují tak dobře jako v mladším věku, tedy ani slunce nestačí. Pokud lidé užívají 400 IU D3 denně, jak je doporučováno dle EU, nikdo podle měření nedosáhl normálních doporučených hodnot. U lidí nad 60 let bych osobně doporučil denně 3000 IU nebo 1x týdně 30000 IU. Pokud by někdo měl obavy z předávkování, každý lékař má možnost z krve zjistit hladinu vitamínu D3.

Vitamín D3 je pro imunitu naprosto zásadní. O vitamínu C asi psát nemusím. Omega 3 mastné kyseliny, pokud jsou správně chráněny před oxidací, nejlépe pomocí polyfenolů, jsou zásadní součástí buněčné membrány. Bez nich nefunguje membrána buněk dobře, a to samozřejmě vede k tomu, že každá buňka funguje hůře, než má, včetně buněk imunitních.

Velmi stručně napíšu postup, který mi připadá jako smysluplný.

1.Izoloval bych lidi nad 60 let a oslabené jedince, po chemoterapii, diabetiky a další imunitně oslabené. Stačí izolace doma, řešení nákupů potravin a drogistického zboží není v dnešní době zásadní problém,

2.Nechal bych život plynout zcela bez omezení. Onemocnění v naprosté většině případů do 60 let probíhá asymptomaticky, tedy bezpříznakově, nebo jako lehké nachlazení, v nejhorším jako velmi nepříjemná chřipka, ale úmrtnost do 60 let je jen nepatrná, a to hovoříme o počtu, který vychází z tzv. nakažených. Nakažených je ve skutečnosti mnohem více. Rád bych zdůraznil, že za nakažené se považují pouze ti lidé, kteří byli testováni a byli pozitivní. To je však špička ledovce. Většina lidí nemá potíže nebo má lehké nachlazení, zůstanou doma a testy se jim nikdy neprovedou. Takto by onemocnění proběhlo během několika týdnů, ochránili bychom ohrožené lidi a nedošlo by k ekonomicky katastrofálním problémům. Zároveň bychom ušetřili i naše nepřipravené zdravotnictví, které by mohlo bez problémů zvládnout léčbu kriticky nemocných.

Považuji tento postoj za lidský a altruistický. Nejen mnoho menších firem bude mít možná až likvidační potíže, ale také mnoho zaměstnanců, kteří budou na neplaceném volnu, na 60% výši mzdy nebo budou propuštěni, tak ti budou mít obrovské existenční problémy také.

Tento článek píši jako lékař. Každý s fungujícím selským rozumem si může na situaci a řešení udělat svůj názor sám. Doufejme, že další oficiální kroky budou mít logiku a odborný podklad, který lidem pomůže, dá jim naději a reálně zachrání více lidských životů.

Za ZinzinoGroup z.s.
MUDr. Radan Gocal

 

Zdroj: https://zgrp.cz/balance-koncept/

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.

http://www.symbivita.cz/lekarske_poradny.php

 

MUDr. P. Šácha

 

Doporučujeme

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funkci

    Zjistit více

    BalanceTest

    BalanceTest společnosti Zinzino je jednoduchým sebetestem, který po odebrání kapilární krve z prstu umožňuje analýzu obsažených mastn

    Zjistit více

    ZinoBiotic+

    Potravinová vláknina Produkty s vlákninou obvykle obsahují pouze jednu či dvě potravinové vlákniny, a to pro každodenní potř

    Zjistit více

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT 300 ML

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funk

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024