SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Kde začít s uzdravením






Pravidla o příčinách nemocí a následcích jsou celkem známá a čtenáři našeho serveru o nich vědí a používají je. Přesto si nedovedou sami poradit s otázkou, jak příčinám a spouštěčům nemoci předejít, jak jim vědomě předcházet.

Nicméně mají jistou výhodu, když si dokážou příčinu objasnit, protože vědí, s čím se musejí vypořádat.

Obvyklé příčiny
Impuls k tomu, aby se podstata jejich nemoci projevila, se vytvořil někdy v minulosti, třeba již v dětství: očkováním, nemocemi, bakteriemi, antibiotiky, častým přijímáním antibiotik, působením virů, přítomností plísní, parazitů, ale také přetěžováním, hektickým způsobem života, splácením hypoték, (u žen) užívanou HA, nechtěnými těhotenstvími…, neharmonickým vztahem tzv. rodiny, kterou tvoří přítel a přítelkyně, o manželství nemluvě. Velkou kapitolou jsou konflikty mezi rodičem a dítětem, někdy jsou to až neuvěřitelné poměry, když si dítě nectí své rodiče a rodiče nerespektují názory dítěte. (V podstatě v takových případech chybí láska). Je pochopitelné, že významnou roli sehrává psychika, neboť záleží na tom, jaký program se usadí v mysli, a podle něho se pak řídí také imunita, hormony a jiné důležité funkce.

Následné projevy
Následují projevy popsané nerovnováhy života.
Porucha spánku, únava, oslabená imunita, další antibiotika, operace žlučníku, dráždivý tračník, jícnový reflux, astma, srdeční arytmie, autoimunitní porucha š. ž. a další.
Na psychické rovině lidé popisují bezmoc, zoufalství, nespokojenost s životem, ztrátu motivace cokoliv dělat. Začnou kompenzovat stresy jídlem, což se projeví nadváhou, cukrovkou, a kolotoč problémů nabírá na obrátkách.
K tomu politické zmatky, sekulární jednání, covidová pandemie. Je vytvořen neradostný obraz života.

Podhoubí
Tato situace je většinou tam, kde není víra, kde nejsou vytvořeny pevné duchovní základy. V jiném článku jsem popsal trojnožku, tvořenou tělem, duší a duchem. Pokud život stojí jen na dvou nožkách a pozornost se soustředí pouze na tělo a duši (emoce, inteligence…), pak je jasné, že pomyslná stolička snadno spadne.

A tak otázka adresovaná do poradny zní:
Můžete mi prosím poradit nebo navést, kde začít, co dělat k uzdravení psychickému i fyzickému?

Řešení
Je jasné, že řešení není o lécích či potravních doplňcích. Ale že dotyčný člověk byl od samého začátku při tom, když se tvořila jeho nemoc, a je s ní přítomen stále. Když pochopil, co udělal špatně, pak bezpodmínečně musí to špatné přestat vykonávat.
A měl by začít jednat s tou nejpodstatnější věcí, která se týká vybudování si duchovní stability. Bez ní se nikam neposune. Musí opustit sebestřednost a má se přestat spoléhat na svou inteligenci, neomezené možnosti vědy, léků, moderních technik v medicíně. Také je užitečné vypnout televizi, přestat sledovat deptající zprávy z různých medií.
Více hovořit s lidmi kolem sebe, chodit do společnosti s převahou sportovišť, věnovat se turistice, poznávat to krásné i tvořit, zazpívat si, dýchat čerstvý vzduch, neponocovat. Prakticky denně se hýbat, v týdnu si dát větší fyzický výkon do zapocení, trénovat.

Uspořádat si denní režim: upravit si pracovní dobu, odpočinek a spánek na tři stejné díly. Tedy 24 hodin děleno třemi je osm hodin na každou etapu dne.

Tomu všemu říkám SYMBIVITA - rovnováha života. Postupně se změní myšlení, mozek se uklidní, posílí se spánkem, kyslíkem, dotyčný dostane chuť na jiné aktivity, na které dříve "neměl čas", a pozná, že život není jen o starostech.
To podstatné leží v tom, že když se změníš sám, všimne si toho i ten druhý a okolí. A to je právě návod k tomu, kde začít, co dělat k uzdravení psychickému a fyzickému.


MUDr. P. Šácha


Doporučujeme

    LIFE STAR

    Potravní doplněk Kořen rdesna mnohokvětého přináší duševní klid a současně ani v nejmenším netlumí myšlenkové procesy. Jedi

    Zjistit více

    BRAIN STAR

    Mozek je zodpovědný za všechny řídící procesy v těle a za všechny schopnosti člověka, a proto je nezbytné dodávat mozkovým buňkám

    Zjistit více

    BARLEY STAR

    Mladý ječmen je bohatým přírodním zdrojem 18 aminokyselin, 14 minerálních látek, 12 vitaminů, vlákniny, více než 20 enzymů a další

    Zjistit více

    FLEXI-MOBILITY STAR

    Glukosamin sulfát tvoří přirozenou součást kloubních chrupavek a synoviální tekutiny. Je to látka tělu vlastní, která se tvoří z kr

    Zjistit více

    SUPEROXIDE DISMUTASE

    Volné radikály jsou atomy nebo sloučeniny charakteristické tím, že obsahují jeden nebo více volných elektronů. To z nich činí látky a

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024