SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Jak extra panenský olivový olej zlepšuje vstřebávání omega-3

Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře, který vás zná.

 

Extra panenský olivový olej je základním kamenem středomořské stravy z dobrého důvodu. A nejen proto, že se skvěle hodí k dochucování salátů nebo a balzamikovému octu. Extra panenský olivový olej je nejdůležitější složkou produktů s rybím olejem, neboť má antioxidační vlastnosti, které zajišťují, že se tělo dostane k benefitům, které přináší esenciální omega-3. Každý panenský olivový olej to však neumí. Jeho zdraví prospěšné účinky souvisí s přítomností fenolických sloučenin, nikoliv s olejem samotným.

Polyfenoly jsou přírodní antioxidanty, které jsou běžně obsaženy v mořských plodech, ořeších a semenech. Mimořádně účinné jsou v olivách. Možná jste již slyšeli o vysoce fenolickém olivovém oleji? Všechny extra panenské olivové oleje obsahují nějaké polyfenoly, avšak některé jich mají výrazně více. Tato nutraceutika jsou nabitá bioaktivními antioxidanty, které naše těla potřebují k vstřebání živin. Kromě všeho dobrého, co umí, přispívají polyfenoly také k typické nahořklé chuti olivového oleje. Chrání ho před zkažením, a poskytují mu tak delší trvanlivost. Jinými slovy jsou polyfenoly skutečně to, co dělá, nebo kazí olivový olej. A rybí olej také. Polyfenoly a mastné kyseliny se k sobě skvěle hodí – spolupracují, aby udržely omega-3 čerstvé a účinné, aby je tělo mohlo vstřebat.

Přínosy polyfenolů pro zdraví

Polyfenoly jsou mimořádně důležité pro naše zdraví a kondici. Moderní zpracování potravin, příprava a skladování však mohou negativně ovlivnit biologickou dostupnost obsahu polyfenolů v naší stravě. Pokud budete užívat doplňky omega-3, abyste vyvážili důležitý poměr omega-6:3 v těle, chcete mít jistotu, že rybí olej nebude obsahovat žádné toxiny a škodlivé látky, jako je třeba rtuť a PCB. Věděli jste ale, že během rafinačního procesu dochází také k odstranění přírodních polyfenolů z ryb, které chrání omega-3 před oxidováním? Z tohoto důvodu má většina potravinových doplňků s obsahem rybího oleje na tělo jen malý účinek. A proto je prémiový extra panenský olivový olej s vysokým obsahem polyfenolů hitem při výběru potravinových doplňků omega-3.

Jak zvýšit vstřebávání omega-3

Užívání běžných doplňků s rybím olejem nemusí přinést potřebné výsledky. Vstřebávání živin může být ovlivněno typem antioxidantů, které byly do rybího oleje přidány, aby ho udržely čerstvý a účinný. Vždy si nejprve zkontrolujte štítek. Podobně jako u ostatních potravinových doplňků vám složení a certifikáty kvality napoví, jaké výsledky můžete očekávat. S doplňky omega-3 s polyfenoly z extra panenského olivového oleje máte jistotu, že nepřijdete o silné přírodní účinky a dlouhodobý přínos pro vaše zdraví. Extra panenský olivový olej z nedozrálých oliv obsahuje mimořádně vysokou hladinu rostlinné obdoby polyfenolů, které se přirozeně nachází v rybím oleji. Směs rybího a olivového oleje nabitá těmito účinnými antioxidanty zpomalí oxidační proces, prodlouží skladovatelnost doplňků omega-3 a zvýší schopnost vašeho těla vstřebávat živiny.

Přírodní zdroj: olivový olej bohatý na polyfenoly

R.E.V.O.O od Zinzino, skandinávské značky v oblasti zdraví a wellness, je exkluzivní, prvotřídní extra panenský olivový olej, který má až 30krát vyšší obsah polyfenolů než běžný olivový olej. Je vyroben z exkluzivních, ručně sbíraných nezralých oliv Koroneiki z Kypru a obsahuje nesrovnatelnou koncentraci bioaktivních antioxidačních látek z polyfenolů. Jedinečný patentovaný proces zpracování využívá tradiční techniky lisování za studena, aby byla zachována všechna nutraceutika, k jejichž ztrátě obvykle dochází během moderního způsobu zpracovávání.

Proč je BalanceOil+ jedinečný

BalanceOil+ je zcela přírodní omega potravinový doplněk s obsahem polyfenolů, který je v podstatě jediným rybím olejem v tekuté formě s jedinečným, synergickým složením, které doslova přepsalo celý koncept rybího oleje. Tento revoluční doplněk obsahuje 60 % čistého rybího oleje z malých volně žijících ryb a 40 % prémiového extra panenského olivového oleje s polyfenoly z nezralých oliv. Omega-3 a polyfenoly bohaté na antioxidanty společně udržují nízký oxidační proces a optimalizují vstřebávání, aby bezpečně obnovily rovnováhu esenciálních mastných kyselin v těle, a pomohly tak podpořit normální funkci mozku, srdce a imunitního systému. Než začnete užívat doplněk omega-3, měli byste si udělat test metodou suché krevní kapky, abyste zjistili svůj aktuální poměr omega-6:3 a zda potřebujete svou stravu obohatit nějakým potravinovým doplňkem. Zinzino BalanceTest vám poskytne přesné hodnoty 11 mastných kyselin ve vaší krvi a zjistí, jestli je Váš aktuální poměr omega-6:3 v nerovnováze. Výsledky testu obsahují také doporučení určená přímo pro Vás a pokyny ohledně způsobu, jakým obnovíte rovnováhu esenciálních omega-6:3 ve svém těle, abyste posílili Vaši cestu za zdravím.

* Tato tvrzení nebyla posouzena Úřadem pro kontrolu potravin a léčiv. Tento produkt není určen ke stanovení diagnózy, ošetřování, léčení či prevenci nějaké nemoci.

Zdroj Zinzino

Konzultace je možná přes naši poradnu.

http://www.symbivita.cz/lekarska-poradna/

MUDr.P.Šácha

 

 

 

Doporučujeme

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT 300 ML

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funk

    Zjistit více

    ZinoBiotic+

    Potravinová vláknina Produkty s vlákninou obvykle obsahují pouze jednu či dvě potravinové vlákniny, a to pro každodenní potř

    Zjistit více

    BalanceTest

    BalanceTest společnosti Zinzino je jednoduchým sebetestem, který po odebrání kapilární krve z prstu umožňuje analýzu obsažených mastn

    Zjistit více

    BALANCEOIL ORANGE LEMON MINT

    Hlavní přínosy - Přispívá k normální funkci mozku protože denní dávka obsahuje 700 mg DHA - Přispívá k normální funkci

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024