SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Hodnocení roku 2022

 

Je dobré si nejprve pročíst hodnocení roku 2021, aby se připomenuly okolnosti, na které navázal rok 2022.

http://www.symbivita.cz/clanek/Hodnoceni-roku-2021

Z celospolečenského pohledu nikdo tehdy netušil, že propukne již v únoru válka. Rusko napadlo Ukrajinu, tak je to proklamováno v mediích, jenže čas ukázal, že tato válka se netýká jen jmenovaných států, ale týká se celé světové společnosti. Nelze tvrdit, že my nejsme ve válce, když se neodehrává na našem území, ale realita je taková, že jsme ve válce, účastníme se jí přímo i nepřímo.

Přišlo mi přirovnání s tsunami. Někde v dálce je epicentrum výbuchu a od tohoto místa se šíří devastující vlna. Zatím jste v klidu, ale víte, že se ta vlna nezadržitelně valí. Tento pocit se projevuje v životě lidí.


Prožívají jej s narůstající inflací, hysterií nakupování do zásob, strachu o zdraví. Mysleli jste si, že covid máte za sebou, ukázalo se, že očkování nepřineslo očekávaný efekt, žel, do poradny dostávám dotazy, které se týkají následků očkování, které - nejen že nepomohlo, ale vypadá to tak, že ještě více zdevastovalo imunitní systém jedince. Přírodní zákony se nikdy nedají obcházet. Na poradnu se obracejí lidé s žádostí o pomoc, protože ze zdravotnického systému nedostávají řešení. Souvislost s očkováním je ignorována, jsou odesíláni na psychiatrii, je jim více ordinována symptomatická terapie. Koncem roku 2022 se hodně píše o narůstajících respiračních nemocech, již se tolik nemluví o covidu, ale o RS virech. Již není na programu dominantní očkování, které přineslo výrobcům léků velké zisky, ale je vyvolána hysterie o nedostatku léků na respirační infekty. Je to tedy opět známé schéma - panika, medii vyvolaný strach, vykoupení paralenů a jiných léčiv. Prosím vás, nekupujte si více balení, aby se dostalo na všechny! Ministr zdravotnictví sestaví komisi, která sleduje a vyhodnocuje zásobování, tak aby byl stále dostatek léků v lékárnách. Výrobci léků zvýší výrobu a vyprázdněné regály se opět zaplní. Vědí, jak na to.

Například chyběl ´Nurofen sirup´ pro děti, který má léčit krátkodobě

horečku (včetně horečky po očkování) a tlumí mírnou až středně silnou bolest různého původu. Základní substancí je vlastně ibuprofen.

Je ovšem smutné, že výše popsané je hodně účinné. (Je to paradoxní výrok, že?) Je po něm vidět efekt - dítě se uklidní, teplota klesne, sirup je sladký, s různými umělými příchutěmi, chutný.

Jenže podstata, proč vznikla horečka, není řešena, příznak = následek je pouze potlačen, sirup je sladký, aby jej dítě spolklo, což ale vede k rozvoji střevní dysbiózy a podporuje v těle prostředí prozánětlivé. Tento způsob léčení je tedy paradoxní, na jedné straně pomůže řešit akutní situaci, na druhé straně vede k procesu chronickému. 

Poklesl zájem o rozbory situace. Není zájem hledat příčinu v sobě, je zájem o symptomatickou léčbu. A přitom jsme v roce 2022 zvýšili počet přednášek, seminářů na téma, jak předcházet nemocem, jak se nestát otrokem nemocí, jak žít bez léků. Jak si poradit bez Nurofenu. Velmi jsme propagovali změnu jídelníčku, ukázali jsme na mnoha případech důležitost vyrovnání poměru mastných kyselin omega 6 a omega 3, který je vždy u chronických nemocí hodně špatný. Když si představíte, že by měl být 1:1, lze jej tolerovat ještě při poměru 4:1 a výsledky ukazují, že průměrný Středoevropan má poměr 15:1 a některé výsledky měření balančního testu ukazují až 50:1.

Jsou provedeny rozsáhlé studie, založené na důkazech, které sledovaly vliv na metabolismus cholesterolu, na poškozený cévní systém, který vede ke kardiovaskulárním chorobám. Ukázaly, že je pozitivní, že se parametry zlepšují, klesá potřeba užívat léky. Podobné studie zase hovoří o vyrovnání prostředí, které je zánětlivé a vede k chronickým nemocem. Tedy nejde prioritně o užívání léků, které působí proti zánětu, ale jde o to, změnit prozánětlivé prostředí na prostředí nezánětlivé. A další studie ukazující pozitivní vliv na neurologické, psychické, autoimunitní, alergické nemoci…

Rovnováha života – to je název naší malé knížečky, kterou prosazujeme, provádíme tzv. autorské čtení a besedy, jezdíme tam, kde o takovou aktivitu mají zájem: do knihoven, do klubů, mezi seniory, mezi sportovce, přednášíme rodičům dětí, které ve školce trpí na rýmy, kašel, berou opakovaně antibiotika a „úspěšně“ příznaky léčí potlačujícími léky s účinkem protizánětlivým.

Pro rok 2023 máme připraven podobný program, který bude přinášet povzbuzení a eliminování „tsunami strachu“ a který má naopak dávat naději a ukazovat cestu světla.

MUDr. P. Šácha

Doporučujeme

    Vitestin®

    je doplněk stravy ve formě bylinného nápoje pro aktivní péči o sliznici tenkého a tlustého střeva, kterému pomáhá navrátit jeho při

    Zjistit více

    SELENIUM STAR

    Selen je součástí enzymu glutathionperoxidázy, která se společně s vitaminem E významně podílí na odstraňování škodlivých látek z

    Zjistit více

    GREPOSTAR

    Až třetina veškeré populace v západních zemích trpí kvasinkou Candida. Šíření kandidy ve střevech a vnitřních orgánech může vyvo

    Zjistit více

    ARTICHOKE STAR

    Sirup pro dobré trávení s hlavní složkou – bylinou artyčok. Ve starém Římě byly artyčoky důležitým pokrmem při hostinách

    Zjistit více

    HARD WOOD

    UNIKÁTNÍ FORMULE PRO MUŽSKÝ ORGANISMUS HARD WOOD vykazuje komplexní účinek na mužský organismus. Obsahuje byliny, taurin ,vitaminy a m

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024