SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Zdraví začíná ve střevu!






Každý člověk má svůj základní regulační systém, který tělo harmonizuje a regeneruje. Pokud je tělo něčím zatíženo, regulační systém se zase postará o detoxikaci, odvádění toxinů a odkyselení. Stále udržuje homeostázu.

Když podpoříme regulaci střevního systému, dosáhneme lepšího čištění a sanace. Budou se lépe vstřebávat látky důležité pro život a naopak jedy budou snadněji odcházet z těla ven.

Příslušné orgány mohou pracovat efektivněji, imunitní systém bude schopnější většího odporu a celý organizmus, každodenně zatěžovaný, má možnost opět zdravě fungovat. Důsledky dobré regulace se neprojeví jen na těle, nýbrž také v mentální a na stres citlivé stabilitě.

Zdraví začíná ve střevu!
Když si uvědomíme výše uvedený fakt, pak snadno pochopíme, že skutečné zdraví začíná ve střevu ! Tato poznání jsou tak stará, jako medicína sama. Podle 4000 let starých rukopisů tehdejší lékaři považovali střevo za centrum pro dobrý zdravotní stav.

A moderní vědecké práce to potvrzují. Střevo disponuje miliardami mikroorganizmů a velkou částí veškerých pochodů látkové výměny v našem těle. Produkuje životně důležité vitamíny, enzymy, aminokyseliny a neutralizuje původce nemocí, plísně a alergii způsobující látky, které se dostanou do našeho těla výživou. Nikde ostatně v našem těle nenajdete intenzivnější kontakt s cizími látkami jako ve střevu.

Proto tam potřebujeme nejvýše zdatnou ochrannou bariéru ve formě aktivních bakterií. Jeden zdravý člověk vlastní 10 x více střevních bakterií než vlastních tělních buněk, bez nich by nebylo možné naše zdravé, funkční trávení.

Náplní Symbivita je prosazovat symbiózu s přírodou. A týká se to i střeva - tam musí být symbióza. Tělo poskytuje vhodné prostředí pro přátelské mikroorganizmy a ony zase pomáhají tělu zpracovávat potravu a tím dodávají vitamíny, zlepšují obranyschopnost apod. Je tedy vhodné hovořit o vypracovaném systému , ale dle legislativy o tom psát nelze. Podstata je v tom, že se začne dělat ve střevu změna, uvolní se kyslík který se nelíbí jistým bakteriím, které jej k životu nepotřebují a které jsou nuceny pak střevo opustit. Takže se vytváří vhodné podmínky pro zdravé bakterie - laktobacily. Asi po deseti dnech škodlivé bakterie uvolní své místo žádoucím, zdraví prospěšným laktobacilům.

Praxe ukazuje, že pokud dodáme do střeva laktobacily přímo, není efekt tak zřetelný. Můžeme si to logicky vysvětlit, protože laktobacily musí nejprve svést tuhý boj o své místo se škodlivými bakteriemi. Pokud nejprve škodlivé bakterie oslabíme (okysličíme) a pak k nim přidáme silné a zdravé laktobacily, výsledek bude zcela jiný. Taková změna by se měla uskutečnit po antibiotické léčbě, protože po ní vzniká dysbióza a daří se právě těm neprospěšným bakteriím. Lidé, kteří užívají jiné léky, potravní chemikálie, ženy hormonální antikoncepci atd., velmi zvýhodňují škodlivé bakterie a tvoří si dysbiózu. Jejich příznaky nejsou tak markantní, jak jsem popsal výše, zdánlivě mají správné trávení…nicméně stěžují si na únavu, nesoustředěnost, na sklony k depresím, mají sklon k chudokrevnosti, lékař jim najde vyšší cholesterol a pak se diví, jak k němu přišli, když nejedí tučná jídla. Stěžují si na problémy, které zdánlivě nesouvisejí se střevem - mají problémy kožní ( různé pupínky, akné, ekzémy) nebo trpí na katary horních cest dýchacích (kašel, rýma, zahleněnost), velmi často se u nich projevuje nějaké plísňové onemocnění nebo příznaky z nedostatku stopových prvků, minerálů ( nehty, vlasy, celková barva- zesinalost). Zcela typicky se u nich" najednou" objeví nějaká alergie.

Proto většina terapeutických postupů začíná právě u střeva, kdy je na prvním místě snaha vytvořit ve střevu symbiózu. Tím se tělu umožní, aby opět začaly fungovat v úvodu zmíněné regulační mechanizmy. Zkušenost s tímto postupem potvrzuje pravidlo, že pokud se začne léčit nemoc od příčiny, je léčba smysluplná.

MUDr. P. Šácha
Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.



Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024