SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

Každý si může odlehčit od svých obtíží


 


Popisované zdravotní téma nemůže být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.



Pokud v těle probíhá chronický zánět je ve hře mnoho faktorů, které se navzájem nesprávně ovlivňují, což vede k neřešitelnosti.

Mnoho nemocí, zvláště chronických nemocí, je podloženo překyselením tkáně. Je to způsobeno hlavně špatným stravovacím návykem, nedostatečným pitím, velmi podstatně stresem, přetěžováním tkáně. Když se dostaví příznak bolesti a dotyčný začne užívat chemický lék, paradoxně si tím kyselost zvýší a nemoc roztáčí jako v „kolovrátku“. Kyselost - bolest - lék - kyselost. Tělo se po určitou dobu snaží kyselost neutralizovat zvýšenou spotřebou minerálů, odvápněním… Na odčerpané minerály reagují ledviny, žlázy s vnitřní sekrecí, štítná žláza, nadledvinky. Opět tuto nerovnováhu po nějakou dobu regulují, ale pokud pokračují procesy překyselení dále, objeví se první varovné signály: únava, vyčerpanost, malátnost a stupňují se bolesti hlavy, kloubů, začnou vypadávat vlasy, lámat se nehty… Nepochopená situace a neustálé překyselování vede k degenerativním nemocem, příkladně k artróze, osteoporóze atd.

Pokud člověk chce s popsanými projevy udělat něco pro své zdraví, pak nutně musí změnit způsob stravování, naučit se pít přes den 2 litry obyčejné vody a zvýšit pohybovou aktivitu. Toto opatření se týká každého věku.

Praxe potvrzuje jak je důležité mít ve střevu symbiózu. Je o tom celý seriál systému Symbi. Zdravý člověk by jej měl alespoň 2 x ročně využívat a k probiotikům pak náleží užívání prebiotika, to znamená kvalitní chlorelly a/nebo mladého ječmene, či inulinu. Chronicky nemocný člověk by měl jmenovaný SYMBI systém využívat i 4 x do roka.

Prof. dr. Kurt Tepperwein popisuje spolehlivou neutralizaci aktivních kyselin v těle užíváním zásadité směsi "Royal Plus": Dodávkami jejích minerálních látek neutralizujete úspěšně přebytek kyseliny v těle. Složení směsi "Royal Plus" tvoří biologicky získaný zelený čaj oolong, minerální látky hořčík, vápník, draslík, sodík, fosfor, vitamin B2 a B6 a megadávka vitamínu C.

Tímto způsobem lze dosáhnout rozpuštění nánosů odpadu z látkové přeměny - uvolní se přebytečné kyseliny z vaziva a buněk. Kromě toho dosáhnete přirozené rovnováhy vápníku a hořčíku. Extrakt z heřmánkového a lipového květu pomáhá zmírnit stres.

Pomocí těchto postupů si každý individuálně může řídit svůj stav - dle skladby jídla, druhu prováděné aktivity apod. Někdo potřebuje pomocníky častěji, jiný méně často, každý sám cítí, jak mu je, jak se chová například jeho ekzém, žaludek, o čem vypovídá stolice, trávení, kolik cítí energie, zda je unaven apod.

Praxe ukazuje, že tímto obecným postupem odkyselení si může každý člověk odlehčit od svých obtíží.

Pro konkrétní dotazy na dané téma je připravena poradna.


MUDr. P. Šácha


 

Doporučujeme

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024