SYMBIVITA

-

Lékařská poradna

Informační server o přístupu ke zdraví přirozenou cestou

DETOXIKACE






Jaro je opravdu ideální období pro detoxikaci
Je jaro, čas, který jistě zasáhne všechny z nás.
Mnozí již netrpělivě po zimě čekáme na sluníčko, na energii. Na změnu barvy z bílé, šedé a černé na žlutou a zelenou. Těšíme se na vycházky do přírody.

Znečištěné životní prostředí, nevhodná strava, stres – to vše zatěžuje náš organismus jedovatými látkami, které jsou příčinou mnoha onemocnění. Naše tělo je neustále ovlivňováno různými jedy, chemikáliemi, toxiny, prachem, kouřem, smogem ze vzduchu, z vody a z potravy. Vše se na nás odráží. Ne vše ale sneseme tak, jak bychom chtěli. Tělo je od přírody vybaveno jistou schopností jedy z těla vylučovat, detoxikovat je. Naše tělo má orgány, jako jsou játra, ledviny, střevo, ale také plíce a kůži, které slouží i k tomu, aby se škodlivin zbavovaly.

Každý, kdo si tento proces uvědomí, pochopí, že se vyplatí raději předcházet nemocem, než je později léčit. Zátěže dnešního světa jsou tak velké, že člověk žijící v obrovském tempu má pravidelně užívat vyvážené přírodní prostředky, aby všechno zdárně zvládal. Nechť si každý provede revizi svého životního stylu a pokusí se snížit přívod nečistot do svého těla. Přímo si naprogramovat ve své práci čas a odpočinek a relaxaci.




Co nám detoxikace přináší?
Kromě toho, že čistí příslušné orgány, projeví se také podporou krevní a lymfatické cirkulace, při vhodné stravě odplavuje kyselé látky a tak zvyšuje alkalickou rezervu krve, stimuluje imunitní systém, čímž se eliminují mnohdy chronická infekční ložiska a také chronické bolesti, uvolňuje se svalové napětí a zvyšuje se hybnost kloubů.

Co vlastně je detoxikace?
Detoxikace je preventivní proces před nemocí, před stárnutím. Tělu vlastní, přirozený detoxikační proces je i pohyb, cvičení a procházky. Tělu je potřeba pomoci doplňky stravy. Společnost STARLIFE má mnoho kvalitních doplňků stravy, které pomohou k cílené detoxikaci organismu a k přísunu antioxidantů do organismu a tím zlepšení naší imunity a celkovému zlepšení našeho zdraví.

Jak dlouho je vhodné detoxikaci dodržovat?
Obecně doporučovaná doba je 3 měsíce v roce. Při detoxikaci doporučujeme jíst lehká, nedráždivá a netučná jídla, nepřejídat se, jíst malé porce a častěji, jíst více zeleniny i ovoce.
Při každé očistě je nutno hodně pít a to až 2–2,5 litru tekutin denně, abychom stáhli zplodiny a vypláchli ledviny a močové cesty. Zabráníme tak usazování těžkých kovů a toxinů v kanálcích ledvin, cévách a ve stěnách močového měchýře. Velice důležité je i zvýšení příjmu antioxidantů do organismu.

Antioxidanty jsou látky neutralizující účinek volných radikálů, svou činností přispívají k ochraně imunitního systému.

Životní prostředí, nevhodná strava, stres – to vše zatěžuje náš organismus…

Fáze obrany organismu a působení škodlivin na tělo:
1. fáze: Vylučovací – vylučování jedů nastává přirozenou cestou.
2. fáze: Reakční – známe spíše pod pojmem zánět. Tělo si vytvoří „oheň“ a snaží se v něm jedy spálit. To je také cesta, jak se jedu zbavit.
3. fáze: Ukládací – jedy se skladují v mezibuněčném prostoru kdekoliv v těle. Všichni tato skladiště známe. Jsou to tukové vrstvy, žlučníkové a ledvinové kameny, cysty, polypy, nárůstky, tumorky atd. Zde je ještě organismus schopen obrany, nedochází k poškození buněk, jedy se dají z těla vyloučit. Trvá-li příjem škodlivin do těla dlouho, pak jedy překročí jistou biologickou hranici a proniknou do buněčného prostoru, kdekoliv v těle a vyberou si obvykle ten orgán, který je nejvíce přetěžován. Pak již hovoříme o chronické nemoci.
4. fáze: jed proniká do buňky a narušuje postupně její vnitřní strukturu. Pokud uvedený stav pokračuje dále, organismus není schopen sám překonat léčivý proces, posunujeme se další fáze.
5. fáze: Degenerativní – stálé působení jedů způsobuje degeneraci orgánů. Již hovoříme o artróze, skleróze, osteoporóze… To je již kousek k poslední fázi.
6. fáze: Destruktivní – objevují se různé zhoubné nádory apod.


Zdroj: STARLILFE

A ještě doplňující vynucená poznámka.

Dostávám do poradny stovky dotazů, jak si tazatelé mohou ovlivnit svůj zdravotní stav pomocí přírodní léčby, anebo vyhledávají naše články, avšak zde mohou dostat jen obecnou informaci.
Čtenář si tedy musí sám hledat cestu, jak si má pomoci, a buď přejde na e-shop www.symbinatur.com a zde si příslušný produkt najde, nebo může svůj dotaz napsat do poradny.

MUDr. Pavel Šácha



Doporučujeme

    JEČMEN Green Ways – cestovní balení

    Ječmen Green Ways obsahuje širokou škálu biologicky aktivních látek, z nichž některé pro ilustraci uvádí tabulka níže. Jde však o zl

    Zjistit více

    CELL GUARD

    Doporučené dávkování 1 kapsle 2× denně. Složení Curcuma longa (kurkuma dlouhá, extrakt z oddenku) 20

    Zjistit více

    Organický hořčík a draslík

    Nutraceutikum - funkční doplněk HOŘČÍK pro uvolnění DRASLÍK pro energii Už vám pomohl samotný hořčík s vitamínem B6? Mož

    Zjistit více

    ALFALFA

    Doplněk stravy Tolice vojtěška pomáhá udržovat zdraví srdce, zlepšuje metabolismus a má příznivý vliv i na kvalitu vlasů a nehtů.

    Zjistit více

    PSYLLIUM STAR

    Plantago ovata (Psylium Husk, jitrocel blešník) podporuje zdravé trávení a střevní funkce. Usnadňuje střevní tranzit a pomáhá udržova

    Zjistit více

Zpravodaj emailem

Zadejte svou emailovou adresu pro zasílání informací o nových článcích, produktech a slevách.

Naše blogy

Pořádané akce

MUDr. P. Šácha
Nikolčice 316, 691 71
dfm(zavináč)symbinatur.com
Lékařská poradna - obecná
Lékařská poradna - privátní

Symbivita

Lékařská poradna
Symbivita © 2024